През последните няколко седмици украинците успяха да пробият първата руска

...
През последните няколко седмици украинците успяха да пробият първата руска
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Лудостта на Русия

През последните няколко седмици украинците съумяха да пробият първата съветска отбранителна линия и заеха позиции край основните селища Роботинов и Вербове.

Руските редици обаче не се разпаднаха и последователно съумяха да блокират последващо украинско навлизане. Това наподобява е предиздвикало агресора да повярва, че украинците са на ръба на силите си, тъй като последва безумната съветска контраатака край Авдеевка.

С цената на десетки танкове, стотици бронирани машини и хиляди бойци руснаците превзеха няколко километра северно от града, чиито околности са полесражение още от 2014 година насам. По данни на английското военно разузнаване след старта на контранастъплението в Авдеевка съветските жертви са нарастнали с 90%. Новите териториални придобивки не са от военностратегическо значение. Сами по себе си те няма да оказват помощ на Русия да обкръжи Авдеевка и да принуди украинците да се избавят на запад. Основната задача на неочакваната офанзива бе да хване украинците неподготвени и да ги принуди под паника да изоставят Авдеевка. Защитниците нападнаха руснаците доста преди да приближат града и макар че факторът " изненада " не изигра роля, бойците по този начин и не бяха изтеглени. 

Трябва да се спомене, че украинците са добре барикадирани и необезпокоявано бомбардират окупаторите, наближаващи в намерено поле.

Russians went on the attack south of Avdiivka, but not with heavy armor but with simple armored trucks. Some reports state these are GAZ-AA built around the 1930`s  
— NOELREPORTS  (@NOELreports)
По данни на " Института за проучване на войната " щурмовете на съветските бойци са намалели през 21 и 22 октомври. Експертите обаче допускат, че в бъдеще Авдеевка ще се трансформира в основна цел на жадните за военни титли съветски генерали. Сметката, несъмнено, ще я заплащат техните подчинени.

Година и половина след началото на съветската инвазия " месомелачката " продължава да мели на цялостни обороти без да води до сполучлив завършек на " специфичната военна интервенция ". Касапите не са си научили урока, което е съображение да се усъмним в здравия им разсъдък. Защото както е споделил Айнщайн:

" Лудостта е да правиш едно и също нещо още веднъж и още веднъж и да очакваш друг резултат ".
Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " получава " инфлуенсърката " в " Телеграм " Марияна Батковна, която с умерена интонация оправдава избиването на украинците и отвличането на техните деца от Русия.

" Тези паднали украински бойци имат фамилии, имат стотици, хиляди, милиони деца, които починаха от ръцете на нашатаармия. Ако тези фамилии и деца останат под контрола на съществуващия украински режим, в случай че НАТО и всевъзможни други съветници продължат да работят там, след какъв брой време съгласно вас ще се появяат тези пораснали хора/деца с генетично заложена ненавист към нас? Това ще бъдат деца, които ще израснат с концепцията да ни избият. Затова би трябвало да приключим това, което започнахме: би трябвало да работим години наред с тези хора, с тези деца, да използваме агитация, да им предложим избрани привилегии, способи да се развият в съветския свят, да успеят някак си да се реформират. Не знам дали ще успеем, само че би трябвало да се опитаме ".

" Ukrainians to be killed and their children to be brought up " Russian, " - Russian propagandists discuss plans on Ukraine. " We need to finish what we started. I hope we will manage it! ".

What a " sweet " young blonde, isn`t she?
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Ще " осребрим " руския депутат Андрей Гурульов. Той предлага разумен метод да се в профил опозицията на Путин в Русия.

" Днес имаше оферти да отменим съветските избори. Защо? Дори в случай че ние тук си бъркаме в носовете, президентът ще завоюва изборите. Това е персонално негова заслуга, не на различен. Напълно съм убеден, че той ще завоюва с голяма преднина, по метод по който всички тези отрепки - макроновци, байдъновци и шолцовци по света - могат единствено да мечтаят. Това е днешното положение на нашето общество. И по този начин бих желал в това наше общество, което през днешния ден има вяра на президента на 80%, цялата гнилост, която е останала, да бъде, в случай че не унищожена, то най-малко по някакъв метод изолирана ".

" And here we have the difference between supporters of democracy and dictatorship! "

" 80% will vote for. The other 20% are rot that has to be isolated and destroyed " - propagandist claims using prison slang.
— Putin`s IBS (@kardinal691)
" Златен медалист " е позорно някогашният ефирен водещ Евгений Сатановски, който бе уволнен от шефа си Владимир Соловьов, откакто упрекна говорителката на съветското военно министерство Мария Захарова в антисемитизъм поради позицията на Москва по въпроса с офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври (наред с това той определи Захарова като " лека жена ", само че с много по-обиден синоним на израза).

Сатановски, който до неотдавна бе пръв последовател на Путин из съветските телевизионни студия, не се предава. И продължава с офанзивите в обществените мрежи.

" Искам да кажа, че за нашата страна, часът " Х ", опцията за разпад, евентуално ще настъпи през 30-те. Защото Путин не е безконечен, той остарява. Както постоянно, мощните водачи слагат на свое място слабаци. А Путин е доста мощен от позиция на оставането на власт, макар че... (пауза) Отделен въпрос е какво мисля за неговото ръководство и по какъв начин сортира фрагменти. Това значи, че ще сложи на свое място някое едва лайно на свое място, някой от слабите фрагменти. Медведев бе образец за такова ".

" Russia will fall apart in the thirties. Putin won`t live forever. And he can`t hire good staff. That means he`ll put some small weak sh*t in his place. Medvedev was an example. " - propagandist Satanovskiy claimed. He was fired by propagandist Solovyev after criticizing Maria…
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Предстои да забележим дали новооткритата приказливост на Сатановски ще го вкара в групата на 20-те % на Гурульов.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР