През последните няколко дни ситуацията на ГКПП Капитан Андреево отново

...
През последните няколко дни ситуацията на ГКПП Капитан Андреево отново
Коментари Харесай

Държавата срещу момчетата на Евролаб: Жандармерия пази служителите на Капитан Андреево

През последните няколко дни обстановката на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " още веднъж ескалира, откакто съдът върна част от активността по фитосанитарния надзор на частната " Евролаб 2011 ".

30 души, проведени от компанията, са създали опит да спрат активността на чиновниците на държавната организация по сигурност на храните на място, оповестява Свободна Европа. В продължение на три дни не са обработвани никакви камиони.

„ Те ни стопираха с 30 души, които ги докараха и изблъскваха нашите служащи “, споделя Даскалов и прибавя:

" Опитаха да ни попречват да правим контрола и блокираха рампите. “

" Това да се натрупат 500 камиона с храни нали разбирате, че е доста съществено нещо, изключително в летния интервал, това са и доста разноски за превозвачите ", означи проф. Даксалов.

В момента екипи на жандармерията охраняват чиновниците на организацията по сигурност на храните, твърди шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов. Организацията е направена по предписание на Министерство на вътрешните работи, а през днешния ден инспекция на място ще създадат служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и зам.-министърът на земеделието доцент Крум Неделков.

Вчера беше изнесена информация и че уеб сайтът на организацията по храните е обект на хакерска офанзива, както и системата за идентификация на животните Ветис.

ГДБОП и ДАНС ревизират от кое място е офанзивата, а уеб сайтът към момента не работи.

Корупционният скандал на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " навлезе в нова фаза, откакто в средата на минилия месец административните съдилища започнаха да се произнасят в интерес на компанията " Евролаб 2011 " против опитите на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов да я в профил от границата заради данни за нередности.

Едно от решенията в интерес на " Евролаб " е на Върховен административен съд и не предстои на обжалване - то визира възобновяване на правата ѝ като оператор по товарене и разтоварване на границата.

С второто решение в интерес на сдружението се възвръща правото ѝ да продължи да употребява пространства чартърен на границата, отменяйки решение на Даскалов с авансово осъществяване за преустановяване на контракта за наем.

Двата съществени пробива на " Евролаб " против напъните на страната да си върне граничния фитосанитарен надзор са свързани с възобновяване на статута на оператор по товарене и разтоварване, както и на контракта за наем на пространства.

Днес вътрешният министър и зам.-министърът на земеделието ще ревизират Граничния пункт " Капитан Андреево " и ще очертаят ограничения за нормализиране на обстановката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР