През последните месеци във Великобритания все по-често се обсъжда темата

...
През последните месеци във Великобритания все по-често се обсъжда темата
Коментари Харесай

Ще наложат ли на Острова 4-дневна работна седмица?

През последните месеци във Англия все по-често се разисква тематиката за намаляването на работното време. Засега относително дребен брой английски компании са подготвени да опитват с по-малко работни дни на чиновниците си, само че без да понижават заплатите им.
Именно това дава обещание главната опозиционна мощ на Острова. Лейбъристката партия твърди, че в случай че пристигна на власт, ще вкара 4-дневна работна седмица в цялата страна, като част от 10-годишен проект за понижаване на междинната дълготрайност на работното време.
Икономическият гуру на лейбъристите Джон МакДонъл разгласи предлагането на годишната конференция на партията. " Следващото лейбъристко държавно управление ще понижи междинната работна седмица на цялостен работен ден до 32 часа в границите на десетилетие. По-кратка работна седмица без загуба на възнаграждение ", сподели МакДонъл, представен от Guardian.
Той не изясни по какъв начин тъкмо ще наподобява по-кратката работна седмица, само че 32 часа се равнява на четири 8-часови работни дни или 5 дни, в които се работи малко над 6 часа.
МакДонъл акцентира, че точно с помощта на напъните на синдикатите междинната работна седмица на Острова е намаляла от 65 часа през 1860 година до 43 часа през 70-те години на 20 век.
Но през последните десетилетия връзката сред увеличението на продуктивността и по-кратките работни часове е прекратена. " Време е да изправим това. Трябва да работим, с цел да живеем, а не да живеем, с цел да работим ", безапелационен е лейбъристът.
Как тъкмо лейбъристите оферират да се понижат работните часове и какво е мнението на бизнеса и служащите, прочетете в Expert.bg.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР