През последните години здравословното хранене става все по-популярно. Плодовете, зеленчуците,

...
През последните години здравословното хранене става все по-популярно. Плодовете, зеленчуците,
Коментари Харесай

Симптоми, че имате ниска хранителна култура

През последните години здравословното хранене става все по-популярно. Плодовете, зеленчуците, ядките и зърнените храни се пробват да изместят месото, чипсовете, поничките, вафлите и белия самун.

Съвременните хора се пробват да се хранят вярно, заобикаляйки използването на сол, захар, консерванти и всеобщо публикуваните Е-та.

За да бъдете дефиниран като уважаващ здравето си и работещ в интерес на тялото си човек, то би трябвало да избягвате потреблението на следните нездравословни хранителни артикули. Ако те постоянно участват в менюто ви, вие на 100% не се интересувате какво хапвате и затова сте с ниска хранителна просвета.

1. Маргарин

Неговата щета върху организма е коментирана неведнъж. Евтината опция на маслото е цялостна с трансмазнини, които са извънредно нездравословни за здравето. Редовната консумация на маргарин може да докара до повишение на кръвното и холестерола, зартрудняване работата на сърцето, задръстване на артерии.

2. Газирани питиета

 Симптоми, че имате ниска хранителна просвета

Това, че повреждат зъбите, е най-малкият проблем. Газираните питиета покачват риска от сърдечно-съдови болести, нарушават функционалността на бъбреците, покачват риска от развиване диабет и онкологични болести.

3. Кренвирши и пастет

Ако си мислите, че в тези артикули има месо, грубо грешите. Съдържат всевъзможни останки от животни - кости, сланина, соя и промишлено количество консерванти, стабилизатори и ароматизатори.

4. Салами, шунки, луканки, пушени меса

 Симптоми, че имате ниска хранителна просвета

Преработените меса минават през редица химични процеси, също така изобилстват от стабилизатори и консерванти, които съществено вредят на здравето.

5. Чипс, солети, соленки и всевъзможни артикули, които са богати на сол

Големите количества сол водят до завишаване на кръвното налягане, проблеми със сърцето и увеличение на риска от инсулт. От друга страна, чипсът изрично е зложелател на тънката талия и несъразмерната му консумация води до затлъстяване.

6. Вафли, кроасани, понички, бонбони

 Симптоми, че имате ниска хранителна просвета

Първо, в тях се съдържат огромно количество трансмазнини и второ - захарта, с изключение на празните калории, с които доставя организма, води до пристрастяване, срутва имунната система, натоварва извънредно доста черния дроб и е първоизточник на голям брой заболявания.

7. Бял самун

В бялото брашно не се съдържа нищо потребно. Освен до наднормено тегло и затлъстяване, потреблението на бял самун не може да докара до нищо положително. Маята, съдържаща се в него, също е нездравословна за здравето и има отрицателен резултат върху вярното действие на целия организъм. Разбира се, не би трябвало да се подценява и вредата от консервантите, които вземат участие в състава на хляба, с цел да бъде той апетитен, дълготраен и привлекателен за потребителите.

Това са единствено част от храните, които са извънредно нездравословни за човешкия организъм. Опитайте се да ограничите оптимално потреблението им и ще се почуствате по-добре, а и ще бъдете крачка по-близко до актуалния, грижещ се за здравето си човек, който може да се похвали с висока хранителна просвета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР