През последните години възникнаха много нови професии, които допринесоха за

...
През последните години възникнаха много нови професии, които допринесоха за
Коментари Харесай

От Кредитен консултант до Регионален Мениджър

През последните години породиха доста нови специалности, които способстваха за построяването и превръщането на човек в една съумяла персона. Кариерата е като едно дълго пътешестване, което стартира с избора на вярната специалност. Най-важното е човек да има изясненост и визия за посоката, по която е тръгнал, да намира сили, способи, да я следва или трансформира, когато това е нужно.

Това е Ирина Димитрова. Ирина се причислява към TBI Bank през 2005 година Работила е на няколко позиции, като от 6 години насам, тя е нараснала на позиция Регионален Мениджър - регион Северозападна България.

 ТИ БИ АЙ БАНК ЕАД

Би ли описалa работата си с няколко фрази?

Работата ми е да развъртвам комерсиалните умения на чиновниците и да работя с тях за рационализиране на връзката ни с клиентите. В момента давам отговор за екип от 30 души в 13 офиса и изнесени работни места, по тази причина е доста значимо да проследявам качеството и да управлявам процесите. Друга част от работата ми включва изнасянето на презентации и срещи с клиенти на банката.

От какъв брой време работиш в TBI Bank?

Започнах работа в TBI Credit през 2005 година на позиция кредитен съветник в Плевен. От тогава доста неща се трансформираха – през 2011 година станахме банка, а през 2016 година TBI Bank стана част от най-голямата европейска група за онлайн и мобилно кредитиране 4finance Holding.

Защо избра да работиш тъкмо в нея и с какво подкрепя за твоето кариерно развиване?

Избрах да работя в TBI, тъй като ми гласоподаваха доверие – тогава бях майка на малко дете на 1 година Имах търговски опит, само че в напълно друга сфера и за мен работата с целево финансиране беше нещо ново. Сега тази услуга е доста по-разпространена и позната. Позицията на кредитен съветник ми оказа помощ да развия своите търговски умения и да осъзная, че в тази сфера се усещам удобно в кожата си. Позицията беше добра основа за последващото ми развиване в организацията. И до ден сегашен се занимавам с продажби, въпреки че смених много позиции в организацията и се развих като експерт.

Колко време работи като Kредитен съветник, преди да бъдеш нараснала до Регионален Мениджър?

Работих като кредитен съветник към 6 месеца, само че бързо осъзнах, че мога повече, че желая повече. Хубавото беше, че и компанията ми гласоподава доверие и бях нараснала първо в Регионален координатор, а след това и Мениджър за Северозападна България. Започнах да се занимавам с взаимоотношенията с дребни търговци, за откриването на нови офиси и наемането на хора.

Kaкви cтъпки тpябвa дa бъдaт изминaти, с цел да се пристъпи от позиция кредитен съветник към позицията, на която работиш сега?

Стъпките са доста и са свързани с доста старания, упоритост и непримиримост. Да не забравяме, че работя в компанията от 13 година Първо, започнах да давам отговор за дребните търговци, след това за чиновниците в магазините за техника, по-късно и за отваряне на новите офиси. Опознавах другите страни на бизнеса и се развивах. Започнах да давам отговор и за офисите в Троян и Свищов. Съвсем скоро ще отворим и офис в Ловеч, който още веднъж ще бъде в моя район.

Какви са провокациите пред тази служба?

Подборът на хора е може би едно от най-големите провокации в актуалната икономическа обстановка на ниска безработица. Трябва да намериш верните хора и верния метод към тях и да инвестираш задоволително време, с цел да ги обучиш. Това, което диря в претендентите за работа, е предпочитание да учат нови неща, да са търговски насочени и да имат вътрешна мотивация. Повечето хора, които започват на позиция кредитен съветник, нямат предходен търговски опит и по тази причина мотивацията да учат и позитивната настройка са от основно значение за бързото израстване.

Кое е нещото, което те стимулира да изпълняваш работата си пълноценно?

В компанията съм от 13 година, само че в никакъв случай не ми е било скучно и не ми е омръзвало. Средата е доста динамична и постоянно има какво ново да научиш. Освен това, аз имах опцията да израсна доста, да сменя няколко позиции и да се развия професионално. Разбира се, заплатата сигурно не е без значение, само че в случай че нямаш вътрешна мотивация, дълготрайно заплатата няма да те стимулира.

Как реагираха сътрудниците ти, когато схванаха, че точно ти си тази, която ще бъде новият им Регионален Мениджър?

Реагираха позитивно, въпреки че някои от тях бяха на моето равнище и внезапно аз станах новият им управител. Разбира се, имало е и моменти на напрежение, само че аз съм градивен човек и постоянно избирам да подходя внимателно и дипломатично, в сравнение с да влизам в спор. Ако не мога да вляза през едната врата, влизам през другата.

Чувстваше ли се необичайно, откакто смени работната позиция?

Разбира се, когато хората са привикнали да те одобряват по един метод, внезапно се постанова да трансформират настройката си. Също и аз трябваше да бъда по-стриктна и да изисквам повече от тях.

Посочи три провокации, които се отвориха пред теб, работейки в тази компания?

Намирането на верните хора

Обучението и систематичния метод

Смяната на позициите и кариерното израстване

Каква е твоята формула за триумф, без която не можеш?

Ако нещо не става с старания, значи ще стане с доста старания.

Виж свободните позиции в ТИ БИ АЙ БАНК ЕАД
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР