През последните години софийското село Чавдар се превърна в пример

...
През последните години софийското село Чавдар се превърна в пример
Коментари Харесай

Село Чавдар - добрият пример за развитие на общините

През последните години софийското село Чавдар се трансформира в образец за това, че селата в България могат да бъдат добре уредени, приветливи и красиви. Принос за това имат, както актуалният кмет Григор Даулов, по този начин и някогашният Пенчо Геров.
„ Когато работиш с хора, които желаят да създадат нещо, компликациите се не помнят, те се преодоляват, тъй като се преследва една избрана цел. През моя мандат работих с прелестен колектив, в това число и с сегашния кмет и бяхме въодушевени всички, че би трябвало да преобразим селото “, описа в ефира на Радио София някогашният кмет на с. Чавдар - Пенчо Геров.
Според сегашния кмет Григор Даулов, дали една община ще се развива добре, не зависи от това дали тя е огромна или дребна.
„ Опира до визионерство и дали дълготрайната визия на самата община е заложена като някаква огромна цел. Затова Чавдар се трансформира в един добър образец за българска община. Всичко опира до екипност. Приемствеността е един от дефицитите на българското локално самоуправление “, сподели актуалният кмет на с. Чавдар.
Село Чавдар е отличено и с премия за нововъведения в границите на Innovation Explorer 2022: Икономически благоприятни условия през потомство.
„ Оттук нататък следва надграждане на това, което досега през годините е реализирано в община Чавдар. Имаме нови провокации като осъществяване на вложения за работни места. Чавдар, както знаете, се трансформира в туристическа дестинация и сега работим по нашарване на услугите и продуктите, които могат да се оферират на локално равнище, с цел да се генерира по-голяма добавена стойност, която да остава в общината, надлежно и с локални производители, които да видят капацитет в този туристически поток и да оферират своите артикули “, добави Григор Даулов.
Още детайлности за развиването на с. Чавдар можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР