През последните години сегментът на смартфоните се развива изключително бурно

...
През последните години сегментът на смартфоните се развива изключително бурно
Коментари Харесай

Nokia G60 5G – сигурен смартфон, който ще бъде дълго с вас

През последните години сегментът на смарт телефоните се развива извънредно бурно и доста от огромните производители като че ли се опитваха да убедят всички нас, че би трябвало да си купим най-новия им модел, сменяйки телефона си надали не всяка година. Тази политика стигна до крайности, които не са нито в полза на околната среда (огромен брой телефони се изхвърлят годишно, с цел да бъдат сменени с нови), нито на потребителите и техния бюджет.

Постепенно обаче потребителските настройки се трансформират и желанието да имаме последната излязла на пазара иновация отстъпва на устрема към резистентност и по-екологично ползване на технологиите. Идва времето на устройствата, които ще използваме по-дълго, ще бъдат основани от рециклирани материали и с мисъл за природата. А марката, която в най-голяма степен към този момент е позиционирана за тези промени, е Nokia.
-->
Брандът на финландската група HMD Global в последно време залага на смарт телефони, които съчетават първокласни функционалности с мисъл за околната среда. А в актуалното ревю ще ви срещнем с модела , който е направен от рециклирана пластмаса и е планиран да работи стабилно и дейно дълги години. Предлага се с обезпечени три ъпгрейда на операционната система, ежемесечни актуализации на сигурността в границите на три години и тригодишна гаранция. Въпреки това той се отличава с висока продуктивност, камера с AI и огромен FHD+ екран. Вижте повече за него.

Външен тип и размери

Веднага откакто извадихме смарт телефона от кутийката, ни направи усещане компактния му размер (166 x 75.9 x 8.6 мм., 190 гр.) и комфортен за улавяне и за работа корпус. Дизайнът му е изчистен и изискан в скандинавски жанр. Следващото, което ни впечатли в модела е неговият

FHD+ екран,

който е с величина 6.58 инча и периодичност на освежаване 120Hz. По данни на производителя разграничителната му дарба е 1080 x 2408 px и 400 ppi компактност на пикселите. Както успяхме да се уверим сами, с тези индикатори екранът дава доста безпрепятствено всекидневно преживяване. Независимо дали става въпрос за четене, снимане, стриймване или просто сърфиране в мрежата, качеството на картината остава високо и без накъсвания.

Камерите

са измежду главните привличащи вниманието отличителни черти на модела. За селфи фотоси и видео диалози дава отговор единичната предна камера, която е 8MP. За главните фотоси и видеа е разполагаем тройна 50-мегапикселова задна камера с изкуствен интелект.

Нашите проби демонстрираха, че Nokia G60 5G може да прави ясни и детайлни фотоси еднообразно добре и при мощна, и при слаба светлина. Благодарение на функционалността си Capture Fusion, смарт телефонът прави страхотни широкоекранни фотографии. Изживяването се добавя от функционалностите за нощно зрение Dark Vision и за портретен режим с изкуствен интелект AI Portrait.

Производителност

Разглежданият модел работи с процесора Qualcomm SM6375 Snapdragon 695, основан по 6 нанометрова технология, който обезпечава 5G съгласуваност и бърза скорост на връзката. Нашите проби демонстрираха, че Nokia G60 5G се оправя доста добре с най-разпространените ресурсоемки приложения – от сърфиране и извършване на покупки, през онлайн стрийминг, до игри и други Устройството има и 128 GB вътрешна памет, както и 6 GB RAM.

Батерия

Nokia G60 5G разполага с вградена 4500mAh батерията, която както демонстрираха нашите проби, при умерено потребление на смарт телефона може, да издържи два дни. Тя има 800 обезпечени цикъла на зареждане.

Други екстри

Сред останалите функционалности на модела, които са доста потребни, са: отключване с лицево различаване или пръстов отпечатък, жироскоп, акселерометър, електронен компас и датчици за непосредственост и светлина.

В умозаключение

Nokia G60 5G е един телефон, напълно основан с мисъл за околната среда. Рамката и гърбът на смарт телефона са направени от рециклирана пластмаса, което го прави по-здрав при удари и по-щадящ към околната среда. Моделът идва с обезпечени три ъпгрейда на операционната система, ежемесечни актуализации на сигурността в границите на три години, тригодишна гаранция. Всичко това значи, че притежателите му ще разполагат с първокачествен смарт телефон по-дълго време и няма да се постанова да го сменят скоро. Моделът може да бъде открит на пазара у нас на цена от към 660 лв..

Източник: 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР