През последните две години Роджър Федерер претърпя редица операции на

...
През последните две години Роджър Федерер претърпя редица операции на
Коментари Харесай

Федерер: Не мисля толкова много за завръщането си, най-важното сега е семейството ми

През последните две години Роджър Федерер претърпя редица интервенции на коляното си, които го извадиха от игра за дълъг интервал от време. Швейцарецът се завърна в Тура през предишния сезон, когато взе присъединяване в четири съревнования, преди да отстъпи на Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на Уимбълдън. Оттогава той не е стъпвал на корта, само че упованията са да го забележим още веднъж в деяние на Laver Cup, който през този сезон ще се състои в O2 Arena сред 23 и 25 септември. В изявление за швейцарското издание Caminada Magazin Маестрото показа, че не желае да прибързва с обещания за завръщането си:

" Не мисля толкоз напред. Сега съм в очакване на позволението на лекарите да се завърна към по-сериозни натоварвания. Отново съм подготвен да дам всичко от себе си. Чувствам се като спортен кон, който би трябвало да се пребори за мястото си измежду останалите. Очаквам с неспокойствие още веднъж да се прибирам вечер изцяло отпаднал след следващия тежък подготвителен ден.

Изключително въодушевяващ е методът, по който Рафа се завърна след толкоз доста здравословни проблеми. Говорим си от време на време по телефона. Той трябваше да премине през доста сложен интервал, само че все пак се завърна по страховит метод. Истински благополучен съм за него, тъй като напъните, които постави, бяха големи. "

" В момента обръщам най-голямо внимание на фамилията си ", добави швейцарецът по отношение на това какво е най-важното нещо за него в този момент. " Опитвам се да намеря салдото сред тениса, децата, брачната половинка ми и така нататък Колкото повече напредват годините, толкоз по-силно е възприятието, че времето тече по-бързо.

Да бъда добър татко, е най-голямото предизвикателство в живота ми. Тийнейджърите мислят за толкоз доста неща и става все по-сложно, по-емоционално, по-задълбочено. Мисля, че това е хубаво, само че в същото време родителите в този момент би трябвало да поставяме повече старания, с цел да решаваме проблемите. Очаква се от нас да бъдем съвършени възпитатели, само че това е невероятно. Ние се опитваме да даваме всичко от себе си всеки ден, само че почтено казано, от време на време да бъдеш родител, е в действителност изтощително. Винаги си мислиш, че на другите фамилии е елементарно, но тогава приказваш с другари и разбираш, че всички имат едни и същи проблеми ", показа 20-кратният първенец от Шлема.

" I`m ready to give it my all again, I feel like a racehorse scratching its stall and wanting to race " - Roger Federer gearing up for return
— Tennis Tracker (@TrackerTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР