През последните дни жители на пловдивския квартал Столипиново, някои от

...
През последните дни жители на пловдивския квартал Столипиново, някои от
Коментари Харесай

Директорът на ОДМВР-Пловдив: Ще действаме безкомпромисно за ...

През последните дни поданици на пловдивския квартал " Столипиново ", някои от които членове на политическа партия ГЕРБ, са били привиквани в полицията, оплакват се самите те. Някои от тях показаха мнение, че с това се засягат конституционните им права да пропагандират, че им се основава боязън поради полицейските дейности.

" Марица " се свърза с шефа на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев, който разяснява, че това е рутинна полицейска активност по отношение на лица, за които е получена информация, че ще извършат изборно нарушаване.

" Ако хората, които бъдат предизвестени от чиновниците на реда да не правят изборни нарушавания, действително не считат да го вършат, тогава няма от какво да се тормозят. Това е част от превантивната активност във връзка идните избори и осъществяване на отговорностите на служителите на реда по Закона за Министерство на вътрешните работи,. В никакъв случай не е ориентирано към ограничение на изборните права и пропагандата ", уточни ст. комисар Димитър Балев.

" Всички партии са недоволни, че полицията взема отношение, само че като има данни за готвено нарушаване, няма по какъв начин да не се работи. Призоваването в полицията и надлежно предупреждаването на съответните лица е най-малкото, което може да бъде направено в тази ситуация. Другият вид е да се стартира публично следствие, в случай че има задоволително данни ", сподели Балев.

Той увери, че полицейските дейности по отношение на лица, за които има подадени сигнали и/или получена информация, че се готвят да извършат изборно нарушаване, няма да спрат. " Незабавно взимаме отношение за инспекция на сигналите. Ще действаме безкомпромисно във всеки един случай, без значение защо и против кого. Не може да разполагаме с информация и да не се подхващат съответните дейности по посока инспекцията им ", акцентира старши комисар Димитър Балев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР