Деца от IV група на Детска градина Брезичка“ в София

...
Деца от IV група на Детска градина Брезичка“ в София
Коментари Харесай

Деца от столична детска градина пресъздадоха Великден в Министерството на образованието и науката

Деца от IV група на Детска градина „ Брезичка “ в София и техните учители пресъздадоха традициите на Великден и направиха празнична декорация в Министерството на образованието и науката /МОН/. Урокът по конструиране и технологии бе част от самодейността на министър Галин Цоков „ Отворена класна стая “ в МОН.

„ Днес, в навечерието на един от най-светлите християнски празници вие носите наслада, благополучие и доста обич “ , посрещна той дребните си посетители.

Пред портрета на Иван Вазов децата рецитираха негови стихотворения, измежду които „ Молитва “ и „ Аз съм българче “, а от министъра научиха, че патриархът на българската литература е бил и министър на образованието .

На техния въпрос: „ Хубаво ли е да си министър? “ проф. Цоков отговори, че отговорността е доста огромна , тъй като е значимо да се взимат положителни решения за детските градини и учебните заведения, както и за техните шефове и учители.

„ Когато вършим по този начин, че вие да се чувствате добре в детската градина и след това в учебно заведение, това носи задоволство “, изясни министърът.

Под управлението на своите учители Мая Коцева и Атидже Али децата създадоха великденска декорация , посредством която построяват умения да изрязват по контури и да прегъват по напътствие. Показано бе по какъв начин се развива тяхното творчество при оформяне на личен модел. Децата работиха с цветна хартия, лепило, ножица и флумастери. С помощ от своите учители те описаха за традициите на Великден и извършиха стихотворението „ Великденска свещица “ на Ран Босилек и песента „ Мечта за изгрев “. На финала направиха галерия в МОН празнични картички, цветни яйца и великденски зайци, които сами създадоха от разнообразни материали.

„ Бяхте извънредно положителни и с песните, и със стихотворенията, и с великденската декорация, която направихте “, похвали децата министърът.

„ Работите дружно с вашите учители, които ви поддържат. Добротата е на всички места измежду вас и поисквам по този начин да бъде по този начин и в учебно заведение, и през целия Ви живот “ , обърна се проф. Цоков към тях в края на урока. Той поздрави учителите и директорката да детската градина Иванка Харбалиева , че демонстрират какво значи модерно обучение. За присъединяване в самодейността „ Отворена класна стая “ те получиха и плакет на МОН.

На открития урок участваха още заместник-министър Емилия Лазарова , Наталия Михалевска , шеф на кабинета на министъра, специалисти от министерството и други

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР