СподелиВъв вторник от 13:00 часа ще има извънредно заседание на

...
СподелиВъв вторник от 13:00 часа ще има извънредно заседание на
Коментари Харесай

НС ще заседава извънредно на 21 май

Сподели
Във вторник от 13:00 часа ще има изключително съвещание на Народното събрание, заяви пред публицисти Станислав Балабанов от „ ИТН “. Той уточни, че това е решил през днешния ден председателският съвет в Народното събрание.

По Конституция, откакто са импортирани подписи и има такова искане, Народното събрание е задължено да се свика изключително, уточни той. Балабанов разяснява, че не имало никакъв смисъл от свикването на това изключително съвещание, само че „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) упорстват за провеждането му.

В началото на седмицата от ПП-ДБ внесоха искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание поради нарастването на пенсиите. От политическата мощ желаят да се подсигурява, че Националният застрахователен институт (НОИ) и държавното управление ще изпълнят бюджета по този начин, както е гласуван, и нарастването на пенсиите от 1 юли ще е с 11 %. От ПП-ДБ показаха, че настояването е импортирано след „ опита на служебния кабинет да понижи нарастването на пенсиите на 10%, базирайки се на план на отчет на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт “. По-късно Надзорният съвет на Национален осигурителен институт одобри осъвременяването на пенсиите да е с 11% от 1 юли.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР