През последната седмица броят на нелегалните мигранти, които опитват да

...
През последната седмица броят на нелегалните мигранти, които опитват да
Коментари Харесай

Демерджиев отчете намаляване на мигрантския натиск по българо-турската граница

През последната седмица броят на незаконните мигранти, които пробват да преминат българо-турската граница, е намалял, сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в петък. Той посети границата в региона на Елхово дружно с министъра на защитата Димитър Стоянов .

Думите му идват, откакто преди седмица рейс с 47 незаконни мигранти се блъсна в полицейска кола в Бургас. Двама служители на реда починаха на място, а служебният кабинет разгласи " война " на каналджиите.

В петък Демерджиев заяви, че натискът по границата " понижава по малко ", като преди броят на върнатите лица е бил към 1000 дневно, до момента в който за миналото денонощие те са малко над 500.

" Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. Събрахме информация от всички служби. Направихме описи на лицата, които се занимават с тази активност. Вече даже изтичат противоположни информации, че това ги е респектирало и мощно е затруднило активността им ", сподели още Демерджиев.

Той заяви и че през идващите дни предстоят още кадрови промени в " Гранична полиция " поради трафика на мигранти. По думите му сега в Министерство на вътрешните работи текат вътрешни инспекции.

" Събрали сме всички данни от ДАНС и нашата вътрешна сигурност за случаи, в които са забъркани наши чиновници ", сподели Демерджиев, като по думите му става въпрос най-вече за чиновници от междинния управителен състав.

" Ще има рокади, ще има и лица, във връзка с които ще се подхващат наказателни производства ", добави той.

На 25 август Демерджиев изиска оставката на заместник-директора на " Гранична полиция " Деян Моллов и заяви за данни, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са забъркани в схемите за трафик на хора. Впоследствие Моллов подаде оставката си.

Това стана, откакто при опит да спрат рейс, пренасящ 47 незаконни мигранти. Те са реагирали на сигнал, че бял рейс не е извършил предписание на гранични патрули и навлиза в Бургас.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР