През последната седмица беше разпространена информация от “Пътна полиция за

...
През последната седмица беше разпространена информация от “Пътна полиция за
Коментари Харесай

Европейски център за транспортни политики: Книжка на границата не може да се отнема за фиш, който не е получен


През последната седмица беше публикувана информация от “Пътна полиция ” за това, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт ще бъдат връчвани и събирани наложените санкции за позволени нарушавания по реда на ЗдвП по към този момент получени документи за налагане на административна глоба.

Много значимо е да бъде разяснено, че Свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство (СУМПС) няма да бъде отнемано, в случай че на Граничен контролно-пропусквателен пункт ви бъде връчен фиш за налагане на административно наказване, за който вие не сте били известени.

Напротив, ще запазите правото си да обжалвате наложеното наказване в 12-дневен период или в случай че прецените, ще може да го заплатите незабавно на граничния пункт.

СУМПС ще бъде отнемано тогава, когато към този момент имате наложена глоба, били сте известени по надлежния ред за това наказване, само че не сте заплатили санкцията си в планувания в закона 12-дневен период, както и в случай че не заплатите санкцията намясто на Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Този способ за налагане и събиране на санкции е годен и в този момент по отношение на Чл. 171, т. 1, д) от ЗДвП “временно лишаване на СУМПС - който ръководи МПС с наложено наказване санкция, незаплатена в периода за непринудено възнаграждение - до възнаграждение на дължимата санкция ”. Правото на гранична полиция да Ви връчва документи за налагане на административни наказания е по отношение на член 165, Ал. 2 т. 2 от ЗДвП: “имат право да изземат и задържат документи по т. 1, както и да лишават табелите с регистрационен номер в допустимите от закона случаи; ”.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР