През последната година Пощенска банка отчита завишен интерес към покупка

...
През последната година Пощенска банка отчита завишен интерес към покупка
Коментари Харесай

Работещите в чужбина българи инвестират все по-често в покупка на имот у нас

През последната година Пощенска банка регистрира повишен интерес към покупка на парцел у нас от българи в чужбина. На годишна база банката записва забележителен растеж от 55% на запитванията от българи, работещи в чужбина.

Пощенска банка дава комфортно решение на тези клиенти с жилищен заем „ У дома “, създаден особено за българите в чужбина. Размерът на заем „ У дома” е до 500 000 лв., с опция за погашение до 25 години. Кредитът е с атрактивни лихвени условия и се предлага за български жители, които имат непрекъснат трудов контракт в Европейския съюз, Европейската икономическа зона и Швейцария от най-малко една година.

Професионалната консултация за жилищен заем „ У дома “ е елементарно налична даже и от чужбина. На уеб страницата на банката www.postbank.bg може да бъде декларирана онлайн видео консултация по Skype. Разговорът се реализира в действително време и клиентите могат да обсъдят параметрите на жилищния заем и да получат съответна оферта, преддоговорна информация и други документи непосредствено през Skype. Тази услуга е доста комфортна за хора, които нямат опция да пътуват до България. Друго елементарно решение е изпращането на онлайн питане за претенции заем, което също е налично през уеб страницата на банката. Следващата стъпка е кандидатстването за заем онлайн, което става за няколко минути. Ако при кандидатстване клиентите могат да дават нужните първични документи по електронен път, те могат да получат и авансово мнение за претенции заем, без да посещават офис на банката. По този метод българите в чужбина имат опция да продължат с плануваната покупка на парцел и да са спокойни, че ще получат нужното финансиране от банката.

„ Все повече от българите с непрекъснати приходи от чужбина желаят да финансират покупката на жилище или с капиталова цел, или с цел да подсигурят околните си в България със личен дом. Нашите сънародници, работещи отвън страната, срещат редица компликации във връзка с намиране на благоприятни условия за финансиране на такава покупка, по тази причина ние им предлагаме облекчение. Друга спънка е нуждата да се посети офис на банката на място в България както за консултация, по този начин и за кандидатстване за заем “, разясняват специалистите на Пощенска банка.

Завишеният интерес към покупка на парцел у нас се дължи както на позитивните пазарни трендове, по този начин и на все по-големия брой българи, намерили професионална реализация отвън родината. Намерение за инвестиция в неподвижен парцел най-често имат българи, работещи в Европейския съюз − хора с добра реализация в областта на финансите, авиацията, осведомителните технологии, консултантските услуги и други
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР