Близо 71 млн. лв. ще получат тютюнопроизводителите по интервенцията Преходна

...
Близо 71 млн. лв. ще получат тютюнопроизводителите по интервенцията Преходна
Коментари Харесай

Тютюнопроизводителите ще получат 70 млн. лева за тазгодишната кампания

Близо 71 млн. лева ще получат тютюнопроизводителите по интервенцията Преходна национална помощ за тютюн (ПНДТ) за Кампания 2024 година Това излиза наяве след извършена предварителна взаимна работна среща преди Консултативен съвет (КС) по тютюна към Министъра, сред държавни специалисти на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и представители на бранш „ Тютюн “ в България.

По време на срещата е извършен и спор по отношение на нуждата от продължение на Интервенция ПНДТ и през идващ програмен интервал на Европейски Съюз (2028-2034).

Свързано с подготовка на иден Конституционен съд по тютюна  двете страни се обединихме към нов интервал за фиксиране на дата на съвещанието, а точно сред 25 юни – 05 юли 2024 година, оповестиха от НАТ-2010.

Аргументите на участниците за решението Конституционен съд да се организира на следните дати е събиране на финални данни за годишна продукция 2023; Приключване на регистриране в Регистър Тютюн с краен период 31 май 2024 г; Приключване на Кампания 2024 и банкет на Заявления с краен период 24 юни 2024 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР