През последната година лебедите се превърнаха в честа гледка в

...
През последната година лебедите се превърнаха в честа гледка в
Коментари Харесай

Самотен баща лебед отгледа децата си след смъртта на майка им

През последната година лебедите се трансфораха в честа панорама в река Чарлз в Бостън, Масачузетс. Двойка лебеди взеха решение, че лагуната на парка е идеалното място за развъждане на семейство.
„ В началото на април за първи път забелязахме, че те гнездят около кейовете на ръба на лагуната “, сподели Ема Фийни, координатор по маркетинг събития в Асоциацията на Esplanade.


външна реклама
„ Видяхме, че женският лебед е почнал да снася яйца. В началото на май бяха снесени общо девет яйца и преди към 10 дни дребните започнаха да се излюпват, излязоха 7 лебедчета.“
Всеки който минавал и ги виждал се любювал на сладката панорама на новоизлюпените лебеди, написа armprom.online.



Любителите на птиците и дивата природа се събраха към гнездото, с цел да следят по какъв начин се излюпват лебедчета и по какъв начин бяха обгрижвани от техните родители.

„ Те станаха известни персони в Бостън през последните няколко седмици “, сподели Фийни.



Двойките лебеди нормално се чифтосват за цялостен живот. Те споделят родителските отговорности през първите седмици на своите бебета, като се редуват да ги хранят, пазят и държат дребните топли. Трагедия обаче сполетя река Чарлз предишния понеделник, когато майката лебед се разболя и умря.

Силвия Дж. Зарко беше на брега на река Чарлз същата нощ и наблюдаваше лебедовото семейство, когато разбра, че нещо не е наред с майката.

„ Тя си почиваше, топлейки дребните както до момента. Но тя не можеше да вдигне главата си. Не можеше да се изправи и да плува.

„ Таткото не искаше да я изостави. Когато лебедите отидоха да плуват, можете да видите какъв брой е раздран сред това да остане с нея и да пази дребните им.“



„ Когато Boston Animal Control  съумя да й се притече на помощ, тя към този момент беше мъртва “, добави Зарко.

„ Явно таткото несъмнено към този момент е знаел това, тъй като до момента всякога някой като приближаваше се втурваше да я пази гневно, а в този момент когато спасителите се приближиха той не помръдна. Стоеше умерено в  гнездоо с лебедите под крилата си.
Ветеринарният доктор от Бостън е прегледал майката и не можа да откри повода за гибелта.

„ Смъртта на лебеда разчувства доста хора Бостън, лебедите бяха част от всекидневието им, преминавайки през парка “, сподели Фийни.

Без своята половинка, мъжкият лебед се е впуснал в ролята си на уединен татко, като прави всичко допустимо, с цел да отгледа вярно бебетата си.
„Изглежда, че се оправят добре “, сподели Фийни.



„ Можете да ги забележите в лагуната да плуват дружно, като някои от лебедчетата са на гърба му.
„ Той е същински татко. Много очарователна панорама.

Благодарение на грижовния си татко, седемте лебеда ще имат отличен късмет да станат мощни и един ден ще основат лични фамилии. И да се надяваме, че през идващите години те също ще се върнат в Чарлз Ривър, с цел да гнездят тук.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР