През последната година Етериум (ETH) се превърна в блокчейн платформата,

...
През последната година Етериум (ETH) се превърна в блокчейн платформата,
Коментари Харесай

Ето кой блокчейн е най-засегнат от крипто измами

През последната година Етериум (ETH) се трансформира в блокчейн платформата, която е най-засегната от крипто измами.

В тази публикация може да разгледате податливостта на другите блокчейни към лъжливи действия, изследвайки забележителните загуби в екосистемата на Етериум .

Въпреки съгласуваните старания за възобновяване на откраднатите активи, Етериум е претърпял общи поправени загуби в размер на £576.6 милиона, даже след връщането на £152.2 милиона на засегнатите страни.

Този скок съставлява доста нарастване от над 605% в съпоставяне със междинните загуби, следени в други блокчейн системи, като изрично утвърждава Етериум на върха на нежелана наклонност.

В отчета се преглеждат разнообразни типове измами, които са нанесли забележими вреди. По-специално, експлойтите за надзор на достъпа, при които измамниците се възползват от уязвимости за противозаконен достъп до потребителски данни или компетенции, се обрисуват като най-финансово нездравословните за Етериум.

Проучването също по този начин обрисува разпространяването на разнообразни типове измами в разнородни блокчейн, в това число rug-pull и експлойти за надзор на достъпа до централизираните и Cardano платформите.

Анализът надвишава елементарното изброяване на засегнатите блокчейн, като навлиза в спецификата на измамите, като да вземем за пример петте най-големи криптоизмами по мярка на изгубените средства през 2023 година Измамата “контрол на достъпа ” води класацията със изгубени над £665 милиона, като визира най-вече Етериум.

Други значими случаи включват експлойти с “ ” в Polygon, както и “ ” и “ ” измами надлежно в Arbitrum и Етериум. Тези числа акцентират ескалиращата трудност на крипто измамите и техните последствия за известните блокчейн платформи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР