През почивните дни ПП-ДБ започнаха преговори по предложения от ГЕРБ-СДС

...
През почивните дни ПП-ДБ започнаха преговори по предложения от ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Петков за преговорите: Конструктивни са, но докато всичко не е договорено, нищо не е договорено

През почивните дни ПП-ДБ започнаха договаряния по оферти от ГЕРБ-СДС план на съглашение за съдружно ръководство до края на мандата на 49-ото Народно събрание. Вчера по време на консултациите при президента Румен Радев за връчването на изследователски мандат за сформиране на държавно управление от ГЕРБ-СДС също потвърдиха за градивния диалог и настояха за повече време.

Вчера след консултациите с президента Радев ротационният министър председател в оставка Николай Денков съобщи във връзка с договарянията с ГЕРБ-СДС: " Да, връзките ни са комплицирани. Имаме поставени два документа на масата на договарянията, а дали ще продължим, зависи по какъв начин ще наподобява съглашението. Има прогрес, само че до момента в който не е контрактувано всичко, нищо не е контрактувано. Имаше схващане от другата страна, че договарянията би трябвало да стартират с полемиките за несвършените промени, със задвижването на регулаторите и този контролни органи, които не работят. Това изчиствахме в първата част от договарянията. Ако тези промени не се свършат, няма да си коства цялото изпитание. Престои и разискване на вероятен личен състав на Министерски съвет ".

Денков регистрира, че има значителен прогрес във водените договаряния и добави, че би трябвало да продължат с това изпитание.

Премиерът в оставка разяснява резултата от договарянията с ГЕРБ-СДС през уикенда и вероятностите за ротация на кабинета по този начин: " Имаше единодушие по какъв начин би трябвало да наподобява документа, който обсъждахме ", заключи той и добави: " Вчера и оня ден диалозите с преговорния екип бяха градивни. Убедени сме, че договарянията би трябвало да приключат оптимално бързо и да се премине към решение. Уверихме президента, че желаеме да се реализира ротацията. Ако няма единодушие, сме подготвени да отидем на избори ", сподели Денков, като дефинира това като " недобър вид ".

" Аз съм сдържан оптимист. Нещата вървят за момента. Надявам се и от другата страна да има схващане ", засяга той преговорния екип на ГЕРБ.

" Очакваме да намерим единодушие при първия мандат. Ако не успеем, това значи, че най-вероятно отиваме на избори ", отговори Денков на въпроса дали от ПП-ДБ биха предложили кабинет, даже и в друга настройка, в случай че им бъде връчен втория мандат.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР