През първите месеци на 2024 г., докато Биткойн привлича вниманието

...
През първите месеци на 2024 г., докато Биткойн привлича вниманието
Коментари Харесай

4 криптовалути, които докараха невероятни печалби на инвеститорите през 2024 година

През първите месеци на 2024 година, до момента в който Биткойн притегля вниманието на вложителите заради огромния триумф на новите спот ETF, голям брой други криптовалути го надминават със обилни маржове.

По време на забележителния скок на Биткойн с 60% в границите на единствено два месеца летвата за това какво съставлява в действителност изключителна възвръщаемост се подвигна доста.

Много други планове осъществиха по-големи облаги, само че в тази публикация ще може да разгледате 4 криптовалути , които отразиха най-малко 100% растеж за същия интервал от време.

FET и AGIX

Нестихващото неспокойствие към ChatGPT и непрекъснатите постоянни доклади за приходите на Nvidia подтикнаха внезапното повишаване на цената на AI крипто токените. Следователно съвсем всяка монета, обвързвана с изкуствения разсъдък, означи незабравим растеж през тази година.

Макар че няколко AI крипто токена набъбнаха с над 150% от началото на годината до момента, два се открояват: Fetch.ai ( FET ) и SingularityNET ( AGIX ), като и двете имат над 300% растеж от началото на годината, с изключително внезапно повишаване от средата на февруари.

Fetch.ai и SingularityNET към този момент се подреждат измежду 75-те най-големи крипто токена по обща пазарна капитализация. Забележително е, че и двата плана са отдадени на изкуствения разсъдък, а не просто се възползват от спекулативния хайп към технологията.

Uniswap

Друга криптовалута, която през 2024 година претърпява внезапен скок в известността, е Uniswap ( UNI ), децентрализиран финансов (DeFi) токен. Uniswap закупи популярност по време на “DeFi лятото ” през 2020 година и означи възобновен интерес след срутва на криптовалутната борса FTX през 2022 година За разлика от централизираните тържища, Uniswap действа по децентрализиран модел, като понижава рисковете, свързани с централизираното ръководство и настойничество на средствата.

През 2024 година ново предложение за ръководство има за цел да разпредели мрежовите такси, генерирани от борсата Uniswap, сред притежателите на токени, което подтиква ентусиазма на вложителите и изстреля Uniswap до двугодишен връх.

Shiba Inu

Трябва да се признае стремителният напредък и на меме монетите на крипто пазара. Сред тях се откроява Shiba Inu ( SHIB ) със зашеметяващото 200% нарастване на цената през тази година. Това обаче бледнее спрямо други меме монети на кучешка тема като Floki, повишили се с 600% от началото на годината до момента. Въпреки тези впечатляващи облаги, предпазливостта е оправдана. Подемът на Shiba Inu наподобява значително подхранван от умозрителен хайп, а не от фундаментални фактори, което го прави рисково капиталово предложение сега.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР