През нощта в западния украински град Лвов е имало най-малко

...
През нощта в западния украински град Лвов е имало най-малко
Коментари Харесай

Серия от въздушни удари в Лвов, няма жертви

През нощта в западния украински град Лвов е имало минимум осем детонации. Поредицата от гърмежи е раздрусала града, малко откакто в региона са били чути сирени за въздушно нахлуване. Според кмета на Лвов Андрий Садовий при съветския удар не е имало жертви. В града сега е натрапен комендантски час от 23 часа до 6 часа.

Максим Козицки, губернатор на Лвовската регионална държавна администрация, написа в обществената мрежа Telegram, че украинските системи за противовъздушна защита са дали отговор на нападението. Според него задачата на ракетните удари е бил полигон в региона на Яворив, на границата с Полша. Там предходната година западни военни образоваха украински военнослужещи.

В разбор на Института за проучване на войната във Вашингтон се споделя, че съветските сили са провели лимитирана и значително несполучлива сухопътна атака по продължение на фронтовата линия. Руската формация в региона на град Харков се пробва да попречи на украинските войски да напреднат на север.

Снощи от обсадения металургичен цех " Азовстал " са евакуирани повече от 260 украински бойци.

" 53 тежко ранени бойци бяха евакуирани от Азовстал и откарани за лекуване в болница край Новоазовск. Други 211 души бяха откарани в Оленивка през филантропичния кулоар. Работим за организирането на замяна, с цел да ги върнем вкъщи ", разгласи заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР