През нощта срещу събота ще бъде ясно и почти тихо.

...
През нощта срещу събота ще бъде ясно и почти тихо.
Коментари Харесай

Последна жега в събота, после - пак потоп

През нощта против събота ще бъде ясно и съвсем безшумно. Утре ще бъде слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След обяд, под въздействие на идващ леден атмосферен фронт, над Западна България въздушната маса ще се лабилизира и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

На места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 28° и 33°, в София - към 28°.

Явленията ще продължат и през нощта против неделя, като ще обзет и Централна България.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан югоизточен вятър.

Максимални температури: 25°-28°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици.

Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към 22°, на 2000 метра - към 15°.

Явленията ще продължат и през нощта против неделя, като ще обзет и масивите от Централна България.

В неделя в Източна България вятърът ще е слаб от югозапад, времето ще се задържи слънчево, към и след обяд - горещо, с оптимални температури до 32°-33°.

В Западна и Централна България със слаб северозападен вятър ще прониква студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

Има нараснала възможност за местни краткотрайно интензивни и обилни по количество превалявания. Температурите там ще се намалят с 3-4 градуса по отношение на предходните дни.

В понеделник по-значителна облачност и тук-там валежи ще има в източните региони. В западната половина от страната времето ще е най-вече слънчево с развиване на купеста облачност след обяд, когато са вероятни и изолирани краткотрайни превалявания. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР