През нощта ще е предимно ясно, с по-значителни увеличения на

...
През нощта ще е предимно ясно, с по-значителни увеличения на
Коментари Харесай

Жълт код! Жега, но и дъжд и гръмотевици от запад

През нощта ще е най-вече ясно, с по-значителни нараствания на облачността над северозападните региони и тук-там там ще има валежи от дъжд.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. От там показаха, че за територията на България е публикуван жълт код за рисково време - горещина, дъжд и гръмотевици.

Ще духа слаб югоизточен вятър. През деня ще е най-вече слънчево и горещо. Около и след обяд над западните региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд с гръмотевична активност, има условия и за градушки.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 32° и 37°, по-ниски тук-там по високите полета на Западна България и по Черноморието.

Над планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност , ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан юг-югоизточен, вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 26°, на 2000 метра - към 19°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26° . Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР