През нощта руските войски нанесоха масиран въздушен удар по украински

...
През нощта руските войски нанесоха масиран въздушен удар по украински
Коментари Харесай

Масиран руски удар с дронове Шахид, Киев отговори с атака по Севастопол

През нощта съветските войски нанесоха масиран въздушен удар по украински територии благодарение на ирански дронове камикадзе " Шахид-136 ", заяви Генералният щаб на украинските въоръжени сили в утринната си сводка.

По предварителни данни са били изстреляни общо 21 безпилотни летателни апарата, 16 от които са били свалени от ВСУ. Украинските военновъздушни сили обявиха, че дроновете са били изстреляни от Брянска област.

През нощта беше оповестена въздушна паника в Киев, Киевска, Черниговска, Полтавска, Черкаска, Житомирска, Сумска, Ривненска, Хмелницка, Днепропетровска, Тернополска, Запорожка, Донецка и Кировоградска област.

Системите за противовъздушна защита са задействани в Киевска, Житомирска и Хмелницка област. По данни на военната администрация на град Киев към Киев са били засечени и свалени осем безпилотни самолета.

В резултат на нападението в Киевска област са починали трима души, а седем са били ранени, петима са неопределеност. Повреден е един цивилен обект. От Държавната работа на Украйна за изключителни обстановки прецизираха, че в град Ржишчев отчасти са разрушени четвъртият и петият етаж на две общежития и триетажна образователна постройка на професионален колеж. Там е избухнал пожар.

Три безпилотни самолета са били свалени в Житомирска област, а в района е била развалена инфраструктура.

Тази заран Черноморският флот на Русия е отблъснал офанзива на безпилотни самолети в залива на Севастопол, заяви губернаторът на града Михаил Развозжаев.

" Бяха унищожени общо три обекта при опит да обхванат в пространството над залива, нашите моряци стреляха по тях със стрелково оръжие. Силите за противовъздушна защита също обстреляха въздушната цел ", написа той в своя канал в Telegram.

Според Развозжаев бойните кораби не са потърпевши вследствие на нападението, само че прозорците на няколко здания са изпочупени от детонациите на унищожените дронове. Няма потърпевши.

На видео, оповестено в обществените мрежи обаче се вижда горяща точка в морето край брега.

По-рано локални поданици оповестиха в обществените мрежи за звуци от детонации в Севастопол. В сряда сутринта каналът в Telegram на градската дирекция за развиване на пътната инфраструктура заяви, че придвижването на морския пътнически превоз в Севастопол е прекратено.

Източник Дир.бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР