През нощта руските сили са нанесли комбинирана атака срещу територията

...
През нощта руските сили са нанесли комбинирана атака срещу територията
Коментари Харесай

Русия удари Украйна с комбинирана атака на крилати ракети, С-300 и ударни дронове

През нощта съветските сили са нанесли комбинирана офанзива против територията на Украйна, като за задачата са употребявали крилати ракети, С-300 и ударни дронове. Това предава РБК-Украйна, като се базира на Военновъздушни сили на страната, оповестява " Фокус ".

" От началото на деня съветските окупатори нанесоха следващ ракетно-въздушен удар по Украйна, употребявайки авиационна управляема ракета Х-59, зенитни управляеми ракети С-300 и шест ударни дронове от вида Shahed-136/131. Силите за противовъздушна защита унищожиха една управляема авиационна Х-59 и шест противников Shahed-136/131 ", се споделя в изказване на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Пояснява се, че дроновете са задействани от региона на нос Чуада в Крим, а ракетата Х-59 е изстреляна от аероплан " Су-34 ". Използвани са и две управляеми зенитни ракети С-300 в източно направление.

Ръководителят на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким означи, че към 03:30 часа локално време (съвпада с българското време) силите за противовъздушна защита са унищожили ракета от вида Х-59.

По-късно от Военновъздушни сили на Украйна разясниха, че общо в офанзивата руснаците са задействали една балистична ракета " Искандер М ", пет управляеми авиационни ракети Х-59 и 12 ударни БпЛА Shahed-136/131.

В резултат на бойната работа на силите за Противовъздушна отбрана са унищожени две управляеми авиационни ракети X-59 и 11 дрона. Силите за Противовъздушна отбрана са съумели да смъкват две от шестте изстреляни ракети и 11 от 12 дрона.

Яхтклубът в Одеса пострада тази нощ след съветски удари с дронове по града и покрайнините. Нападенията продължиха близо час и половина, оповестиха локалните управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

" В резултат на нощната офанзива на съветските терористи над Одеса са нанесени вреди в региона на яхтклуба. Нашите сили за Противовъздушна отбрана унищожиха 6 ударни дрона. Отломките на един от свалените дронове паднаха покрай яхтклуба. Има опустошения на частна благосъстоятелност, на учебното заведение по ветроходство и на хангар, потърпевши са и няколко цивилни плавателни съдове. Няма починали и ранени ", заяви ръководителят на Одеската регионална военна админитсрация Олег Кипер.

По информация на военноморските сили на Украйна руснаците поддържат напрежението в Черно море. Към 10.00 часа на 17 октомври в акваторията на Черно море има четири съветски бойни кораба, в това число ракетоносец.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР