През настоящата учебна година са били назначени 3500 млади учители,

...
През настоящата учебна година са били назначени 3500 млади учители,
Коментари Харесай

Такева отчете повече млади учители в образователната система

През актуалната образователна година са били назначени 3500 млади учители, заяви ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева, до момента в който през миналата броят им е бил 800.
" Мотивацията на младия преподавател да влезе в просветителната система към този момент се покачва, което ни радва по няколко аргументи. Първата причина за навлизането на младежите това е повишението на работните заплати, подобряването на изискванията на работа в учебно заведение и в детските градини. И третата причина това е, че самите учители разчитат обществото да промени отношението си към образованието, към учителската специалност и надлежно да се основат условия, които да стимулират младия преподавател да работи в образователните звена ", сподели Такева.
Тя напомни, че след 7 години в българската просветителна система ще има огромен дефицит на учители, съобщи БГНЕС.
" 39 000 учители ще се пенсионират, което значи, че младите учители, които приключват нашите висши образователни заведения би трябвало да имат мотивацията да влязат в учебно заведение. Тази мотивация несъмнено е обвързвана и с наставничеството ", уточни тя. Синдикатът приготвя в продължение на 5 години наставници за учебните заведения и детските градини.
Такева сподели това пред публицисти пред конференция " Ролята на наставничеството за професионалното развиване на младите учители. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР