През март стана ясно, че Хенди-тел е изгубила договора си

...
През март стана ясно, че Хенди-тел е изгубила договора си
Коментари Харесай

Веригата Handy спря работа и в Сърбия

През март стана ясно, че " Хенди-тел " е изгубила контракта си за партньорство с " Мобилтел " и затваря всичките си обекти в страната

© Иглика Филипова Още по тематиката
Веригата Handy затвори, откакто изгуби контракта си с " Мобилтел "

Търговците, профилирани единствено в продажба на телефони, съвсем изчезнаха, тъй като пазарът се държи от телеком операторите
3 апр 2018
Телефонна обич

БТК ще развива мобилния си оператор, като купи веригата 2be
30 апр 2009 Само три месеца откакто веригата за мобилни телефони Handy затвори магазините си в България, същото се случи и със сръбските й обекти. В края на предходната седмица сръбското отделение на компанията разгласи, че " краткотрайно " приключва активността си. На уеб страницата му беше оповестено аналогично известие на появилото се в България в средата на март, което осведоми клиентите какво да създадат при щета на купените устройства. Така от общо близо 400 магазина българската верига остава само с 27-те си обекта в Македония.

Без предупреждение

" Уважаеми клиенти, след 10 години работа в Сърбия ви осведомяваме, че Handy-Tel краткотрайно стопира работа ", написа на уеб страницата на компанията. Според локалните медии всичките 200 магазина са били изпразнени предходната седмица, което е изненадало даже и работещите в тях към 600 души. От изявленията излиза наяве още, че компанията е имала финансови усложнения, които не е съумяла да преодолее.

Handy-Tel се управлява от основаната в Белград New Investment Point, която на собствен ред е благосъстоятелност на българина Александър Христославов Попов, написа SeeNews, като цитира данни от Търговския указател. Справка в регистъра ДАКСИ демонстрира, че 40-годишният Попов взе участие в три компании в България - " Тояга ", която се занимава с монтаж на алармени и озвучителни автомобилни системи, и " Еко каруош " и " Карбон тъч БГ ", които имат доста общ предмет на активност. Според сръбската преса обаче New Investment Point е поела собствеността над веригата единствено преди два месеца.

Залезът на веригата

Първоначално Handy-Tel е записана през 2007 година от българската " Хенди-тел ". Компанията е благосъстоятелност на Николай Филипов, който сътвори веригата 2001 година, а няколко години по-късно стартира да открива обекти в Сърбия и Македония. Към 2016 година компанията имаше близо 400 магазина и 1660 чиновници, а консолидираните й приходите, в това число от бизнеса в чужбина, бяха 66 млн. лева

През март тази година стана ясно, че " Хенди-тел " е изгубила контракта си за партньорство с " Мобилтел " и затваря обектите си в страната. Двете компании работеха дружно от 2005 година, като веригата оферираше абонаментните проекти на оператора и приемаше заплащания на фактури против комисиона.

Засега работещ остава македонският бизнес на веригата. По информация на уеб страницата основаната в Скопие компания има 27 салона за продажби в страната и е сътрудник на мобилния оператор " оне.ВИП ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР