През март Google обяви намеренията си да внедри функции с

...
През март Google обяви намеренията си да внедри функции с
Коментари Харесай

Google представи ИИ за писане на писма в Gmail, генериране на текстове в “Документи“ и създаване на слайдове в “Презентации“

През март Гугъл разгласи желанията си да внедри функционалности с изкуствен интелект в своите приложения Workspace, с цел да бъде в крайник с аналогичния на Microsoft план. Сега компанията уточни по кое време те ще станат налични за необятния кръг консуматори и посочи, че инструментите с изкуствен интелект се назовават ​​Duet AI. Освен това, Гугъл анонсира функционалността Sidekick – AI ще може да чете и обобщава информацията в документите на другите приложения от екосистемата, както и да дава отговор на въпроси.

Платформата Duet AI обгръща няколко генеративни AI-инструмента, ориентирани към възстановяване скоростта на работа с документите: помощ при писане на текстове в Docs и Gmail, основаване на изображения за презентационни слайдове, попълване на таблици, автоматизирано генериране на резюмета от срещи в Гугъл Meet и доста други.

Може би най-важната вест беше функционалността за помощ при писането на писма в Gmail с мобилните устройства – компанията е уверена, че това ще бъде търсена услуга, защото не е доста комфортно да се кореспондира по телефона и хората с подготвеност ще употребяват препоръките, предлагани от AI.

Повечето от AI-функциите в Workspace към момента не са налични за необятния кръг консуматори, само че всеки към този момент може да се запише в листата на чакащите, за което е задоволително да се регистрирате в Workspace Labs. Помощта за писане на имейли в Gmail към този момент е налична в Workspace Labs, както в уеб-интерфейса, по този начин и на мобилните устройства. През юни “Презентация “ ще може да генерира слайдове по текстово изложение. През идващите месеци, в Гугъл Meet също ще се появи опцията за задаване на лични фонове. Ще има и разбор на наличието в “Документи “ и “Електронни таблици “. Последният ще е оборудван с функционалността за запълване на кафези благодарение на AI.

Иновативната функционалност в Duet AI ще бъде Sidekick – непряк панел, който демонстрира резултата от AI-анализа на документите, гледани от потребителя. Гугъл назова функционалността „ бъдеща взаимна работа с AI “. Когато пишете история, системата ще предлага основаване на илюстрации за нея, а в кореспонденцията ще се проучват предходните писма, ще се четат атачмънтите и ще се предлага нещо сходно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР