Заедно с анонса на финансовите резултати от последното тримесечие, ръководството

...
Заедно с анонса на финансовите резултати от последното тримесечие, ръководството
Коментари Харесай

AMD разпрати образци на Zen 5 процесорите към своите партньори

Заедно с анонса на финансовите резултати от последното тримесечие, управлението на AMD приказва и за подготвяните за стартиране артикули. Не е загадка, че компанията е възнамерявала стартирането на процесорите с архитектура Zen 5 през втората половина на тази година. Става дума както за сървърните чипове, по този начин и за решенията за лични компютри.

AMD към този момент стартира да изпраща образци от Turin сървърните процесори и мобилните чипове Strix Point на своите сътрудници за по-нататъшни проби. По-специално, новото потомство EPYC, заради забележителното си нарастване на скоростта и енергоефективността, получи голям интерес от страна на производителите на сървъри. Както отбелязва AMD, към този момент има 30% повече платформи в развой на разработка за EPYC Turin спрямо настоящото потомство процесори EPYC. Също по този начин си коства да прибавим, че новите процесори ще се поддържат от платформите SP5/SP6.

В случая с мобилния Strix Point, компанията също по този начин претендира за нарастване на продуктивността и енергоефективността, което ще ѝ разреши да създава още по-тънки, по-леки и по-бързи ноутбуци. Бяха упоменати и AI-приложения, което изисква в чиповете Strix Point да работят специфични NPU блокове с XDNA архитектура от 2-ро потомство.

За страдание представителите на компанията не загатват нищо за десктоп процесорите Granite Ridge. Въпреки това, от други източници, по-специално производители на дънни платки, ние знаем, че стартирането на CPU Ryzen 9000 наближава. Може би AMD ще показа информация за тях на Computex 2024 при започване на юни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР