Тримесечният отчет на Intel беше публикуван миналия месец, а пазарната

...
Тримесечният отчет на Intel беше публикуван миналия месец, а пазарната
Коментари Харесай

Акциите на Intel паднаха с 31% през април – това е най-големият спад от юни 2002 година насам

Тримесечният доклад на Intel беше оповестен предишния месец, а пазарната реакция от това събитие имаше време да се осъществя. Но в случай че разгледаме април като цяло, това беше най-лошият месец за акциите на компанията през последните 22 години. Цената на акциите на Intel спадна с 31 %, а това е най-големият спад от юни 2002 година насам.

От началото на тази година акциите на компанията са поевтинели с 39%. Това я трансформира в най-зле представящия се емитент в показателя SOX, който през април спадна с 4,7%, само че от началото на годината се е повишил с 12%. Разбира се, в тази ситуация с Intel главната част от спада в цената на акциите се случи предходната седмица, когато беше оповестен тримесечният доклад на компанията, разкриващ финансовите ѝ проблеми.

Прогнозите са, че приходите на Intel ще съумеят да набъбнат с 4,2% тази година след миналогодишния спад от 14%. През идната година се чака приходите да набъбнат с 12%, което ще е най-хубавото показване от 2018 година насам, в случай че се случи, несъмнено. Във всеки случай към този момент множеството анализатори се въздържат да предлагат за покупка скъпи бумаги на Intel, защото пътят ѝ към възкръсване ще бъде дълъг и бодлив.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР