През март германските производители на автомобили и техните доставчици отчетоха

...
През март германските производители на автомобили и техните доставчици отчетоха
Коментари Харесай

Подобряване на ситуацията в автомобилната индустрия на Германия през март



През март немските производители на коли и техните снабдители регистрираха внезапно възстановяване на бизнеса в бранша, демонстрират резултати от последното изследване на водещия стопански институт Ifo.

Съответният показател за бизнес обстановка в автомобилния бранш се увеличи от -0,4 пункта през февруари до +7,9 пункта през март.

" Пролетта дойде за производителите на коли “, означи Клаус Волрабе, началник на изследванията на института Ifo.

В същото време обаче мениджърите в автомобилния бранш към този момент не са толкоз оптимистично настроени за идващите месеци, като съответният индикатор от изследването на Ifo падна през март до 19,1 пункта от 37,3 пункта през февруари.

" Въпреки това производителите на коли съумяха да продължат да попълнят постъпващите поръчки ", прибавя Волрабе.

Що се отнася до търсенето, съответният подиндекс на института Ifo се увеличи внезапно през март до +10,7 пункта от -1,0 пункт през февруари, до момента в който показателят на постъпилите поръчки набъбна малко по-слабо до 14,8 пункта от 11,7 пункта месец по-рано.

Очаква се производството да се усили в допълнение, като съответният индикатор се увеличи до 46,1 пункта по отношение на 35,7 пункта през февруари. Автомобилните производители чакат положително развиване във връзка с износа, като съответният индикатор доближи 27 пункта през март.

Запасът от подготвена продукция обаче остава по-голям от нормалното за сезона, като този индикатор от изследването на Ifo измежду автомобилните производители спадна през март до -10,3 пункта от -9,9 пункта през февруари.

Въпреки като цялото положителното показване на автомобилната промишленост през март, фирмите в бранша се стремят да наемат по-малко личен състав, като проектите за претовареност не престават да допускат загуба на работни места, регистрира изследването на института Ifo.

Графики на

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР