През март 2019 година, каталунската полиция получава сигнал. Той съдържа

...
През март 2019 година, каталунската полиция получава сигнал. Той съдържа
Коментари Харесай

Къщата в Барселона, която Борисов няма, а всички замесени имат връзка с него

През март 2019 година, каталунската полиция получава сигнал. Той съдържа и линк към видео, което споделя за парцел в Барселона, неговата благосъстоятелност и жители, хора, които ги финансират и връзките им с тогавашния министър председател на България Бойко Борисов. Два месеца по-късно към сигнала са изпратени още данни.

И полицията на Каталуня и Прокуратурата за битка с корупцията в Барселона стартират инспекция, не с цел да се ровят в персонални връзки, а с цел да ревизират дали на тяхна територия не работи мрежа, обвързвана " с интернационално пране на пари в огромни размери ". Защото даже незадълбочен обзор на данни демонстрира, че живеещите в първокласната къща с защита, нямат забележими публични източници на приходи, с които да създадат сходни вложения и разноски.

Изпратеното видео е публикувано в обществените мрежи в България още през лятото на 2018 година, по тематиката се появяват няколко медийни реакции, с нея се занимава и евродепутатът Елена Йончева. Няма данни българските управляващи да са направили каквато и да е инспекция по информацията в него. Налага се въпреки всичко да реагират, едвам откакто и испанска медия разгласява през февруари 2020 година следствие, като се базира на информацията, тествана от локалните управляващи.

При всеки въпрос към Борисов по тематиката той нормално заобикаля да отговори всъщност, като стартира да повтаря, че няма къща в Барселона и в никакъв случай не е имал, а последните дни даже и че в никакъв случай няма да има.
Никой в никакъв случай не е твърдял, че някогашният министър председател има къща в испанския град, а че в следствието се обяснява връзката му с всички забъркани в собствеността на къщата и финансиренето на придобиването й, както и на други действия на някогашния модел Борислава Йовчева и фамилията й.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР