През изминалото денонощие починалите от новия коронавирус са се увеличили

...
През изминалото денонощие починалите от новия коронавирус са се увеличили
Коментари Харесай

811 починали от новия коронавирус в Китай, 37 хиляди заболели

През миналото денонощие умрелите от новия ковид са се нараснали с 89, с което общият им брой от към този момент е 811, а случаите на новозаболели са нарастнали с 2656, като инфектираните стават към този момент над 37 хиляди. Това заяви в постоянната си сводка Държавният комитет по опазване на здравето на Китай, написа iNews.

Към сегашния миг в лечебни заведения в страната се лекуват 33 хиляди китайци, като положението на 6 200 се прави оценка като тежко.

Под наблюдаване и карантина са 190 000 души.

2600 са оздравели и са били изписани.

Извън континенталната част на китай са доказани 53  случая на болни от подлата пневмония: 16, от които 1 умрял, в Хонконг, 17 в Тайван, 10 в Макао.

Вчера бе обявено и за първи летален излаз на чужденец, болен от новия ковид в КНР. Това е 60-годишен жител на Съединени американски щати. То й е умрял в град Ухан, който е и епицентър на епидемията.

Съобщава се и за гибелта на японец в Китай, който се е разболял на 16 януари, а на 28-и е било открито, че е болен от 2019-nCoV. Когато умрял обаче, диагнозата не е била доказана от болничното заведение – оттова съобщили, че е умрял от вирусна пневмония, без обаче медиците даса сигурни, че е била провокирана от новия ковид. Ако това се удостовери, той ще стане първият японец, покосен от смъртоносната болест.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР