През изминалата седмица всички погледи на сцената на женския тенис

...
През изминалата седмица всички погледи на сцената на женския тенис
Коментари Харесай

Обратно в шампионския кръг: Камила Джорджи покори WTA надпреварата в Мерида!

През миналата седмица всички погледи на сцената на женския тенис бяха ориентирани към извънредно мощната WTA 1000 конкуренция в Дубай, само че в същото време отвън погледа на необятната общност се организира и по-нискоразрядният шампионат от категория WTA 250 в мексиканския град Мерида. В него до конфликта за оценката доближиха непоставените в схемата Камила Джорджи и Ребека Патерсон, като в оспорван двубой между тях, траял 2 часа и 25 минути, то италианката се оказа с по-здрави нерви и завоюва четвъртия WTA трофей в досегашната си кариера - 7:6(3) 1:6 6:2. С този си триумф международната номер 68 ще се завърне и в международния топ 50 от днешното възобновяване на ранглистата.

Още от първите минути в дуела шведката опитваше да откри дълготраен надзор в размените от дъното на корта, като натискът ѝ върху сервиса на съперничката в последна сметка даде резултат и тя проби в седмия гейм. Оттам насетне обаче Джорджи повиши нивото си доста и взе самодейността на своя страна, при което мълниеносно навакса пасива си и в последвалия тайбрек беше безкомпромисна, записвайки откриващия сет на сметката си.

Втората част надалеч не се разви в руслото, което наблюдавахме до този миг, и международната номер 140 наложи своето предимство във всеки един аспект. Патерсон стартира все по-уверено да пласира ударите си в нападателен проект, като не оставяше никакво време за реакция на италианката и скоропостижно възвърне равенството в обособените сетове.

Решителната трета част имаше желан старт за шведката, която проби още в дебютното подаване на някогашната WTA 1000 шампионка и направи първата крачка към спечелването на купата. Впоследствие Джорджи отреагира по ослепителен метод, откакто навлезе в напредък и продуцираше забележителна численост печеливши отигравания, които я изведоха до шест следващи гейма в актива ѝ, с което международната номер 68 постави точка на разногласието.

Make that title number 4️⃣!!!

Camila Giorgi halts Peterson, 7-6(3), 1-6, 6-2 to win the
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР