През изминалата седмица при дамите се проведе силната надпревара в

...
През изминалата седмица при дамите се проведе силната надпревара в
Коментари Харесай

Отново на победния път: Бивша шампионка от Шлема с първа титла от 4 години насам!

През миналата седмица при дамите се организира мощната конкуренция в Доха, която прикова по-голяма част от вниманието на тенис последователите. Паралелно с нея обаче се организира и шампионатът в Монтерей, който макар че бе лишен от огромна част от топ състезателките, също бе завладяващ. Слоун Стивънс пък се оказа най-хубавата през седмицата и справедливо победи с купата, нейна седма в кариерата ѝ и първа от 2018-а насам. На финала рано тази заран американката се наложи над Мари Бузкова с 7:5 1:6 6:2.

Откриващата част мина през много обрати. Бузкова стартира една концепция по-уверено от своята съперничка и младата чехкиня бързо си извоюва удобен задатък в резултата, повеждайки с 4:1. Въпреки че се приближи на единствено два гейма от триумфа в сета, Бузкова не съумя да запази водачеството си и то скоро бе заличено. Разликата от единствено един брейк се оказа постижима задача за Стивънс, която изравни за 4:4, а след това направи нов значим пробив, с който отмъкна частта на името си.

Световната номер 81 пък сподели, че не се е повлияла от метода, по който загуби първия сет, и стартира втората част с нови мощни изяви. Бузкова доминираше в ранните минути още веднъж преднината ѝ се повиши до 4:1, като този път тя направи задоволително, с цел да я затвърди, преди да изравни общия резултат. Двете сподели равносилен тенис в решаващия сет, като и за двете не липсваха благоприятни условия, с които да се откъснат в резултата, само че паритетът остана налице. В средата обаче натискът, който Стивънс приложи, даде резултат и шампионката от US Open 2017 първа пречупи съперничката си. Веднъж осигурила си водачеството, някогашната номер 3 не изпусна самодейност и в последна сметка се поздрави с тази по този начин скъпа за себе си победа.

Lucky number 7
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР