През изминалата година един чужденец се превърна в символ на

...
През изминалата година един чужденец се превърна в символ на
Коментари Харесай

Чужденецът, който помага на българи в беда

През миналата година един чужденец се трансформира в знак на добротата и съпричастността със своята увереност да помогне на всеки българин, който е изпаднал в неволя.

Лео Кадели е създател на групата във Фейсбук “Приятели, помагайте” , която има близо 20 000 почитатели.

Целта е да се оказва помощ на хора из цялата страна, които са претърпели покруса, останали са без покрив и имат потребност от поддръжка.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЛЕО КАДЕЛИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Всеки човек може да подари свои остарели мебели, електроуреди и облекла на хора, които имат потребност от тях.
 Лео Кадели Лео Кадели
„ Започнах тази самодейност преди 2 години.

Групата „ Приятели помагайте “ направи щастливи доста фамилии.

Едно от най-големите ни достижения е избавителната задача в Кнежа, където в границите на 48 часа дружно с доброволци успяхме да възстановим изгоряла къща на 10-членно семейство “, споделя Лео Кадели пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg .

Той държи самодейността да е изцяло транспарантна.

Лео Кадели прави клипове на получените помощи, след което ги разгласява в групата във Фейсбук.

Съставя описи на нещата от първа нужда, като споделя и тях измежду обществото.

Лео Кадели е в България от 11г. преди този момент е живял в Гърция към 15 година, след което за малко и в Италия. Има дребен бизнес в областта на туризма и търговията с коли.

Известен е още и с ролята си в риалити сериала по NOVA "София денонощно ".

Синът му, който е единствено на 11 година също оказва помощ в идеята.

„ През 2006 година пристигнах в града на Левски, град Карлово. Видях една страхотна природа и се влюбих в нея, благополучен съм, че толкоз години съм част от нея “, споделя той.

145 години от гибелта на Васил Левски

Във видеото нагоре вижте видео изявление с Лео Кадели, в което споделя за живота си
 Лео Кадели като дете Лео Кадели като дете
Добродетелят е роден през 1981 година в оскъдно семейство в Албания, били са общо 7 деца. Определя тогавашното състояние в страната си като тирания.

Спомня си дните, в които татко му отглеждал в двора си прасе с риск да влезе в затвор за 4г., защото това е било неразрешено.

Дава образец със съседа им, който излежава 4-годишна присъда по тази причина, че прихванал сръбска радиостанция.

Албания публично призна българите, Борисов: Това е историческо

„ Когато бях на 4г., си мечтаех за една филия с лютеница. Животът беше извънредно сложен.

Знам по какъв начин се усещат хората в потребност и точно по тази причина считам, че всеки би трябвало да помогне, с каквото може “, споделя чужденецът.

За Лео добротата е като празник, който се споделя с близки хора. Убеден е, че всеки се ражда с нея, само че би трябвало да я демонстрира по-често.

Описва себе си като човек на действието и е безапелационен, че каквото и да е политическото състояние в страната ни, то е без значение, в случай че човек желае да помогне на нуждаещ се.

„ За тези 11 години осъзнах, че това е една от обичаните ми страни. В България се усещам като вкъщи си. Хората като цяло са положителни, а политиката не ме интересува.

За да направиш положително на някого, не ти би трябвало политика!

Да вземеш остарял диван от някого, с цел да го дадеш на различен, който няма въобще, не е нужна политика – това е взаимопомощ “, уточни той.

Скрита камера: Кавалер ли е българинът и единствено на хубави дами ли оказва помощ

Българинът, номиниран за Оскар: Правителството ни е подправено

Съветва всеки един младеж, който не е наясно по какъв път да поеме, да стартира да прави положително, а не да се оплаква от това, което слуша по новините.

„ Новините нямат време да покажат положителното, тъй като доста неприятни неща се случват, а кой ги прави неприятните неща, ами хората. Държавата кой я основава? Ние хората… “, споделя Лео Кадели.

От началото на 2018 година хилядите доброволци в “Приятели, помагайте” са се заели с идея в помощ на зрелостници, които нямат нужните средства да прекарат бала, както техните съученици.

Абитуриентите, за които не се приказва доста. А би трябвало!

За благотворителната самодейност се търсят дарения от облекла, чанти, обувки, аксесоари, както и доброволци за обезпечаване на маникюр, автомобил, прическа, грим, правене на снимки.

„ Знам какво е да нямаш пари за костюм и да нямаш опция да празнуваш със съучениците си.

Тоалетът за бала е привързан с усеща, само че в случай че тази рокля я дадете на някого, когато има потребност, това възприятие ще се усили “, счита чужденецът, влюбен в България.

Всеки, който би желал да се включи в идеята и да направи един младеж благополучен на абитуринския му бал може да го направи ТУК!

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР