През имунизационния център на СБАЛ по детски болести Проф. Иван

...
През имунизационния център на СБАЛ по детски болести Проф. Иван
Коментари Харесай

100 деца ваксинирани в болницата по детски болести в София

През имунизационния център на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ” от началото на имунизационния интервал (23 декември 2021г.) досега са минали 100 деца на възраст от 5 до 11 години.

Това заяви шефът на здравното заведение доктор Благомир Здравков. Той посочи, че имунизацията е педиатрична, с три пъти по-ниска централизация на дейното вещество и сведен размер на инжекционната доза, което при децата обезпечава същия протективен резултат, както при възрастните.

Ваксината против COVID-19 е безвредна и над 90% ефикасна в предварителната защита на болестта. Специалистите предлагат дозите да се слагат най-много на деца с хронични болести, защото те са високорискова група при протичането на инфекцията.

В лечебното заведение досега няма открити затруднения или съществени нежелани реакции при децата, на които е сложена ваксина.

„ Ние сме подхванали всички нужни ограничения за организация на работата на болничното заведение в изключителни условия. Ще подчертая, че виновното отношение на жителите и спазването на противоепидемичните ограничения понижават заплахата от необятното разпространяване на вируса, което дава опция на нашия екип да одобри и помогне на всички нуждаещи се деца ”, съобщи шефът на педиатрията доктор Благомир Здравков.

Той заяви също, че през миналата 2021г. 154 деца с COVID-19 са постъпили за болнично лекуване в COVID-отделението на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ”. От тях 30 са били новородени, а  29 - с мултисистемен постковиден синдром. Най-много приети в болница – 41, са били лекувани през месец ноември предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР