През годините футболът се превърна в начин на живот за

...
През годините футболът се превърна в начин на живот за
Коментари Харесай

Как футболът превзе България

През годините футболът се трансформира в метод на живот за доста хора. Запалените почитатели пътуват стотици, даже хиляди километри, с цел да могат да гледат обичания си отбор онлайн.

Съвети за съвършена форма от Силвестър Сталоун

" Във форма със Слай " ще ни разкрие тайната

А разногласията за това кой е по-добър, по-успешен и така нататък няма в никакъв случай да спрат. Всички обаче са единомислещи в едно - футболът е най-популярният спорт. И тъй като към него има доста забавни неща се заинтригувахме от книгата " Как Цар Футбол завладя България " .
 Снимка 418666

Автор на книгата е спортният публицист и лекар по история Теодор Борисов. А заглавието не е по никакъв начин инцидентно, тъй като " Как Цар Футбол завладя България " ще ни върне обратно във времето, с цел да научим забавни неща към футбола както на Балканите, по този начин и в България.
 Снимка 418667

Такива да вземем за пример са къде е игран първият мач на осветяване на Балканите, кметът на кой български град не разрешава футбола, както и кои софийски квартали взимат присъединяване в първия уречен дуел в България.

Ужасът от Bird Box ще продължи

Джош Малерман ще издаде нова книга - Malorie

Това обаче надалеч не е всичко, тъй като в 50 истории създателят ще ни начертае картина, която демонстрира по какъв начин футболът се е трансформирал в отражение на политическото и публичното развиване в страната през XX век.

" Как Цар Футбол завладя България " (14.90 лева.) е в книжарниците от Българска история
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР