През четвъртото тримесечие на годината най-ниска е производителността на труда

...
През четвъртото тримесечие на годината най-ниска е производителността на труда
Коментари Харесай

Най-ниска е производителността на труда в земеделието

През четвъртото тримесечие на годината най-ниска е продуктивността на труда в земеделието, демонстрират предварителните данни на Националния статистически институт за четвъртото тримесечие на 2017 година В интервала октомври-декември един ангажиран в аграрния бранш е създал 1 267.20 лева брутна добавена стойност и 3.40 лева за един отработен човекочас.

В индустриалния бранш е 7 210.3 лева е брутната добавена стойност приблизително на един ангажиран и 17 лева за един отработен час. В бранша на услугите всеки ангажиран създава приблизително 7 761 лева брутна добавена стойност като за един отработен час се основават приблизително 18 лева от настоящия размер на индикатора.

Брутната добавена стойност приблизително на един ангажиран през четвъртото тримесечие на 2017 година резервира нивото си от съответното тримесечие на миналата година, до момента в който тази за един отработен час се усилва действително с 0.1% за същия интервал.

По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2017 година брутният вътрешен артикул (БВП) на един ангажиран се усилва с 0.7% в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година.

Заетите в стопанската система са 3.4 млн., а общият брой отработени часове е 1.4 милиарда Структурата на заетостта по стопански браншове през четвъртото тримесечие на 2017 по отношение на съответното тримесечие на 2016 година демонстрира нарастване на относителния дял на аграрния бранш.

На един ангажиран се падат 8 146.1 лева от настоящия размер на брутния вътрешен артикул като всеки ангажиран основава приблизително 19.40 лева Брутният вътрешен продукт за един отработен час.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР