През август 2020 г. самолет, пътуващ от Сибир за Москва,

...
През август 2020 г. самолет, пътуващ от Сибир за Москва,
Коментари Харесай

Пак се споменава България на Оскарите

През август 2020 година аероплан, пътуващ от Сибир за Москва, каца спешно. Един от пасажерите му, водачът на съветската съпротива Алексей Навални, е с заплаха за живота. Откаран e в локална сибирска болница и, в последна сметка, е евакуиран в Берлин, където лекарите удостоверяват, че е токсичен.
 Оскари 2023, аления килим и за какво тази година бе в различен цвят
Традицията от 1961 година, която Оскарите нарушиха

Всяко нещо има своя край

Не, това не е шпионски трилър, въпреки да наподобява на подобен, а документален филм, проследяващ Навални и работата му с българския проверяващ публицист Христо Грозев, който се пробва да разбере кой в действителност е отровил съветския политик.

Грозев и Навални съумяват да намерят сътрудници на Федералната работа за сигурност (ФСБ), изпратени да убият политика, само че не стопират дотук. Навални се обажда на всеки един от тях, един по един, с цел да ги пита за какво са го създали.
 Снимка 610065

Филмът " Навални " на канадския режисьор Даниъл Роер в действителност съумя да завоюва в категорията за най-хубав документален филм на тазгодишните Оскари. Той се съревновава с All the Beauty and the Bloodshed, All That Breathes, Fire of Love и A House Made of Splinters.

След Мария Бакалова още веднъж български принос във филм с номинация за Оскар

С какво и за какво ще ни загатват този път

" Ние изискуем толкоз доста на Христо Грозев - нашият българин. Христо, ти рискува всичко, с цел да разкажеш тази история ", обърна се режисьорът на кино лентата Даниел Роър към Христо Грозев, който не участва на церемонията. Роър благодари и за куража на фамилията на съветския опозиционер Алексей Навални.

" Благодаря на всички. Съпругът ми е в пандиза, просто тъй като е споделил истината. Съпругът ми е затворен, единствено тъй като пази демокрацията. Алексей, бленувам си за деня, в който ще си свободен и нашата страна ще е свободна. Бъди мощен, обич моя! ", бяха думите на брачната половинка на Навални - Юлия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР