През 2023 година Бяла ще е Европейски град на спорта“,

...
През 2023 година Бяла ще е Европейски град на спорта“,
Коментари Харесай

Бяла е Европейски град на спорта за 2023 година

През 2023 година Бяла ще е „ Европейски град на спорта “, оповестиха за Moreto.net от общинската пресслужба в крайморския град.

С тази купа Бяла влиза в огромното семейство на европейските градове и столици на спорта, което към този момент наброява над 3 000 обитаеми места в целия свят.

Миналата седмица морският град бе посетен от специалисти от Асоциацията на европейските градове столици и градове на спорта (ACES EUROPE), със задача да оценят кандидатурата. След инспекцията на спортната инфраструктура и презентацията, с която кандидатурата бе предпазена, генералният секретар на ACES EUROPE – Хюго Алонсо разгласи, че той и сътрудниците му са останали очаровани от видяното. Бяла получи доста висока оценка и сподели, че градът е подготвен да бъде част от самодейността през идната година.

„ Титлата ще ни бъде връчена на 6 декември в Европейския парламент. За Бяла тази купа е огромно самопризнание, само че и доказателство, че напъните, които поставяме за развиване и разпространение на спорта не са напразни. Стадионът ни е едно от най-хубавите и добре поддържани уреди освен в региона, само че и в страната. Богатият и разнороден състезателен календар през последните години също бе високо оценен от експертната комисия. Това ще отвори пред града и неговите поданици нови благоприятни условия за съдействия и вложения “, споделя кмета на Община Бяла инж. Пеньо Ненов.

За 2023 в европейския град на спорта Бяла са планувани десетки надпревари и спортни интензивности – шампионати по футбол, волейбол, тенис и стрийт баскетбол, надпревари по насочване, плажни спортове, плуване, колоездене и триатлон, 3-дневен състезателен фестивал с отворени тренировки по пилатес, зумба и стречинг, подготвителни лагери, семинари и образования.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР