През 2022 година Формула 1 разполагаше с двама рейс директори

...
През 2022 година Формула 1 разполагаше с двама рейс директори
Коментари Харесай

Само един рейс директор във Формула 1 през 2023 година

През 2022 година Формула 1 разполагаше с двама автобус шефове в лицето на Нилс Витих и Едуардо Фрейташ, които се редуваха да водят надпреварите в шампионата. Те бяха назначени на мястото на Майкъл Маси, който бе уволнен след случилото се в Гран При на Абу Даби през 2021 година.
 Майкъл Маси е получавал смъртни закани след случилото се в Гран При на Абу Даби Майкъл Маси е получавал смъртни закани след случилото се в Гран При на Абу Даби
В хода на миналия сезон Фрейташ ръководеше осем надпревари, в които Витих бе негов асистент. Португалецът обаче не се върна на поста след Гран При на Япония, където имаше нов рисков случай с трактор на пистата в самото началото на състесзанието. Така Витих управлява финалните четири кръга за сезона, което значи, че германецът отговаряше за 14 от 22-те надпревари, които се организираха през предходната година.
 Фрейташ няма да е автобус шеф най-малко до края на сезона Фрейташ няма да е автобус шеф най-малко до края на сезона
Според разнообразни източници Витих ще бъде единственият автобус шеф във Формула 1 през 2023 година, като очакванията на ФИА са това да докара до по-голямо неизменност в решенията, защото през 2022 имаше няколко много противоречиви такива. Освен това германецът ще вземе присъединяване и в програмата за развиване на спортните шефове на ФИА, която има за цел да подготвки фрагменти, които в бъдеще да бъдат разполагаем на ФИА за разнообразни шампионати, в това число и Формула 1.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР