През 2022 г. мениджърите на крипто хедж фондове преживяха особено

...
През 2022 г. мениджърите на крипто хедж фондове преживяха особено
Коментари Харесай

Крипто хедж фондовете се справят по-добре от традиционните, въпреки трудностите

През 2022 година мениджърите на крипто хедж фондове претърпяха изключително тежка година, a доста екипи претърпяха обилни загуби единствено за дни или даже часове, което докара до обилни противоположни изкупувания от страна на техните вложители.

Секторът на цифровите активи се сблъска с провокации, дължащи се на засиления регулаторен надзор в Съединени американски щати и на други места, което докара до най-лошите 12 месеца за мениджърите на портфейли напоследък.

Въпреки това секторът означи растеж на новите фондове и на гениите, защото в неотдавнашния отчет на Forteus Research се показва, че се следи

Според отчета мениджърите на портфейли с цифрови активи са постигнали по-добра безспорна възвръщаемост в съпоставяне с мениджърите на обичайни портфейли за интервал от най-малко 36 месеца.

Липсата на инфраструктура от институционален клас е основна спънка за необятното институционално приемане на криптовалутите , което бе улеснено от последните развития, като да вземем за пример появяването на по-специализирани компании и повишаването на броя на доставчиците на услуги.

Понастоящем са налични над 400 благоприятни условия за крипто търговия, с акцент върху търговията с деривати, по-специално фючърси и безсрочни суапове.

Търговията с цифрови активи е фрагментирана, което може да докара до ценови разбърквания и неефективност. Настоящото положение на търговията с класа активи, при което ценовите дислокации са постоянно срещани, предлага късмет за арбитражни тактики с стеснен базисен риск и ливъридж.

Това се поддържа и от обстоятелството, че почти 65% от всички размери на търговия с цифрови активи в този момент се подписват посредством деривати, като фючърси и безсрочни суапове, което води до огромно търсене на арбитражни тактики.

Въпреки това промишлеността към момента е изправена пред няколко спънки, в това число неналичието на информираност на разпределителите, подобаващи първокласни брокерски решения и срутва на FTX, който.


 


Макар и изправени пред трудности, признаването на криптовалутите от страна на обичайните финанси последователно се усилва, за което свидетелства партньорството сред Coinbase и платформата на Blackrock, която е отворена за институционални вложители, представено от Forteus като позитивна илюстрация на.

В умозаключение, през последните години секторът на цифровите активи е изправен пред обилни провокации, само че с появяването на нови фондове и гении по-голямото институционално приемане става все по-възможно.

Въпреки пречките пред промишлеността, опциите за арбитражни тактики с стеснен базисен риск и ливъридж не престават да поддържат инерция във връзка с възвръщаемостта и инвеститорския интерес.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР