През 2021 г. се очерта нарастващ интерес към пентхауси -

...
През 2021 г. се очерта нарастващ интерес към пентхауси -
Коментари Харесай

Купувачи у нас дават над милион евро за пентхаус

През 2021 година се очерта възходящ интерес към пентхауси - жилище, ситуирано на няколко етажа на многоетажна постройка, което има лична тераса и изключително първокласно осъществяване.

Подобни парцели постоянно граничат или даже надвишават бюджета за покупката на къща, а цените им нерядко надминават 1 млн. евро. Изискването на купувачите е за най-малко три спални, само че търсенето постоянно идва и от фамилии, които търсят четири и повече такива пространства, демонстрират данни на  Unique Estates..

Друг аршин е съществуването на най-малко три паркоместа. Изискванията към височината на таваните са за най-малко 3 метра. Дневната би трябвало да е най-малко 70 кв. м, а вътрешното систематизиране да включва гардероб и баня към две от спалните.

Да закупим ли парцел по време на рецесия

„ Клиентите се стопират на пентхауси поради фактори като предпазената среда, закрити паркоместа, общността от съседи, по-лесната поддръжка и практичността “, заключи Светослава Георгиева.
 istock istock
По данни на Unique Estates най-скъпата договорка за пентхаус през 2021 година е била за парцел за 1.38 млн. евро в затворен комплекс в Лозенец. Жилището е с повърхност 450 кв.м, оборудвано е с термопомпа, има подово отопление и четири паркоместа.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР