През 2021 г. емблематичната теснолинейка Септември-Добринище е регистрирала ръст от

...
През 2021 г. емблематичната теснолинейка Септември-Добринище е регистрирала ръст от
Коментари Харесай

Теснолинейката Септември-Добринище отчита троен ръст в приходите

През 2021 година емблематичната теснолинейка Септември-Добринище е записала растеж от 112% в броя на пасажерите в съпоставяне със същия интервал преди пандемията, а през тази година – нарастване от 142%.



Данните за приходите от теснолинейката за този интервал са се нараснали над 3 пъти, регистрират от Български държавни железници (БДЖ).

Нарастващият интерес към теснолинейката измежду българските и задгранични пасажери се дължи на актуализирания „ Вагон за отдих на Пиринско “. Проектът по реновирането на теснолинейката започва през лятото на 2021 година е част от дълготрайната акция „ Навън с Пиринско “, с която водещата марка бира у нас цели да разпространява освежаващите моменти навън и връзката с природата, както и да способства за икономическото, обществено и туристически развиване в района.



Това лято Пиринско още веднъж си партнира с Български държавни железници, с цел да даде на локалните поданици и на туристите опция да пътуват и да си почиват в една по-комфортна и приятна среда, както и да откриват нови естествени направления в България.

През август и септември, пасажерите в теснолинейката Септември – Добринище ще могат да изживеят едно незабравимо пътешестване в новия панорамен бар „ Пиринско “, където да се насладят на леденостудена бира и да прочетат специфичното издание на „ Вести от планината “ – единственият по рода си вестник, основан за да разпространява Пирин планина, присъщите за района животни и растения, локалните привички и традиции и други



„ Нашата цел е да доближим хората до Пирин и да им покажем нейното благосъстояние – красивата природа, величието, историята и традициите в района. Най-хубавите пътувания са споделените. Ето за какво през 2022 година ние се фокусираме не върху крайната дестинация, а върху процеса на достигането й, трансформирайки пътуването в теснолинейката Септември – Добринище в едно в действителност особено преживяване. ”, споделя Христина Вучева, старши бранд управител Локални марки в Карлсберг България.



„ Данните от пътникопотока демонстрират, че с всяка минала година ползата продължава да се усилва. Маршрутите с двата бързи влака по теснолинейката са желана дестинация за екскурзии от български и задгранични туристи, както и проведени групи по разнообразни мотиви. И през тази година сме прелестно изненади от големия растеж на пасажерите, даже по отношение на предходната година, когато за пръв път стартирахме партньорството си. Сигурни сме, че и тази година ще отчетем позитивни резултати. ”, добавя Иво Тодоров, ръководител на Управителния съвет на БДЖ.



От старта на плана досега са проведени 120 групови визити, а ползата към теснолинейката е повишен с над 250%. Двойни са и продажбите във вагон-ресторанта, който през тази година е трансфорат във впечатляващ панорамен бар на Пиринско. За всички фенове на природата, пътуването във „ Вагон за отдих Пиринско “ дава впечатляващи гледки, а също по този начин дава опция да се допрян до достоверния дух, просвета и хубостта на района.



С цел да поддържа локалната общественост, през 2021 година Пиринско спомогна за обновяването на 5 дребни, само че живописни гари, които имаха потребност от възобновяване - Септември, Цепина, Аврамово, Св. Петка и Якоруда. По цялото трасе бяха инсталирани общо 11 пейки за пикник, 2 единични пейки, 3 беседки за отдих и 3 осведомителни табели с подробна информация за района, историята и маршрута на теснолинейката, както и опциите за туризъм в региона.

По всяко време на интернет страницата www.навънспиринско.bg, потребителите могат да се насладят на виртуални гледки от прозореца на „ Вагон за отдих Пиринско “, както и да се осведомят за местата, които могат да посетят или да изберат личен маршрут посредством интерактивната карта на уеб страницата. Тя разрешава въвеждане на начална и последна точка на пътуването и демонстрира кои са забавните местоположения и забележителности към определената дестинация. Така всички фенове на пътешествията в България и в чужбина могат да възнамеряват пътуването си с теснолинейката по пътя Септември – Добринище, както и да се осведомят за разписанието на „ Вагон за Отдих “ на Пиринско през летните месеци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР