През 2021 г. двустранната търговия между България и Саудитска Арабия

...
През 2021 г. двустранната търговия между България и Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Бележим ръст от близо 90% в двустранната търговия със Саудитска Арабия през 2021 г.

През 2021 година двустранната търговия сред България и Саудитска Арабия доближава забележителен растеж от близо 90% по отношение на 2020 година Това стана ясно от срещата на вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова с Н.Пр. Фейсал Алибрахим, министър на стопанската система и планирането на Кралство Саудитска Арабия.

Министър Нинова и Фейсал Алибрахим се договориха за активизиране на контактите на фирмено ниво, замяна на бизнес-делегации и присъединяване в панаири и изложби в двете страни. Със саудитската страна се работи за основаване на Смесена комисия за икономическо съдействие (СКИС), като самото основаване би могло да стане със свикването на I-ва сесия на СКИС и сключване по време на първото съвещание на двустранно координиран документ-статут на българско-саудитска междуправителствена СКИС.

По време на срещата беше контрактувано и подписването на Споразумение за поощряване и взаимна отбрана на вложенията сред България и Кралство Саудитска Арабия.

Двете страни набелязаха области от съвместен интерес, измежду които пътно строителство, селско стопанство, инфраструктура, туризъм...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР