През 2021 г. Балканите преживяха редица бедствия и катастрофи наред

...
През 2021 г. Балканите преживяха редица бедствия и катастрофи наред
Коментари Харесай

Всички тези бедствия застигнаха Балканите през 2021 г.

През 2021 година Балканите претърпяха редица бедствия и произшествия наред с пандемията от COVID-19.

Най-голямата автобусна злополука в Европа за последните години лиши 45 човешки живота на Автомагистрала " Струма ".

Снимка: bTV

Кипър, Гърция и Турция бяха обхванати през лятото от огромни горски пожари, които не подминаха и други страни на Балканите. В Румъния избухнаха най-вече пожари в лечебни заведения за лекуване на пациенти с COVID-19. Проливни дъждове и снеговалежи провокираха наводнения в съвсем всички страни. Човешки неточности - неволни и умишлени, доведоха до детонации и пожари.

Започнахме със снежно злополучие

Обилни превалявания от сняг и дъжд при започване на януари провокираха наводнения в Сърбия, Албания, Косово, северозападна Гърция и Турция.

В турския град Измир при наводненията починаха двама души.

В Албания армията участваше в евакуация на популацията.

В Сърбия бе оповестено изключително състояние в девет общини.

Най-обилният снеговалеж в Гърция от 12 години насам провокира спирания в електрозахранването, обърка превоза и блокира хора в домовете им през февруари. В Северна Гърция температурите паднаха до минус 20 градуса в Козани, сняг валя и в столицата Атина.

Най-силното земетресение - още през март

3 март - земетресение с магнитуд 6 по Рихтер разклати Централна Гърция. Няколко къщи рухнаха в Тесалия, само че трусът се размина без жертви.

Пожари и детонации белязаха началото на май

19-23 май - минимум седем села и два манастира бяха евакуирани поради огромен горски пожар на брега на Коринтския залив на към 90 км западно от Атина.

Горска територия от над 55 квадратни километра изгоря при огромния пожар.

Снимка: twitter.com/@terror_alarm

4 юни - най-големият производител на муниции в Сърбия - фабрика " Слобода " в град Чачак, бе разтърсена от гърмежи, последвани от пожар. За благополучие - без жертви.

Снимка: EPA

2 юли - трима души починаха при детонация, последвана от пожар в най-голямата рафинерия в Румъния - " Петромидия ". Един човек почина в деня на случая, а други двама - по-късно, макар че бяха изпратени на лекуване в Германия. Рафинерията бе санкционирана 19 849 лева поради пожара, тръгнал от апаратура за произвеждане на дизелово гориво.
По материали от БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР