През 2020 година започват реалните дейности по изграждането на водопровода

...
През 2020 година започват реалните дейности по изграждането на водопровода
Коментари Харесай

Започва реконструкцията на водопровода в квартал Бистрец

През 2020 година стартират действителните действия по построяването на водопровода на кв. Бистрец, откакто ВиК Враца организира процедури и избере реализатор на плана. След привършване на дейностите по водопроводната мрежа ще стартира поетапно асфалтиране на улиците в квартала, стана ясно на срещата на Калин Каменов и претендентите за общински съветници от ГЕРБ с поданици в Бистрец.
Реконструкция и доизграждане на водопроводи в квартала ще се извършва на всички улици. Общата дължина на водопроводната мрежа за Бистрец е 9 км., а за територията на Враца е 25 км. Проектът за общините Враца, Мездра, Козлодуй и Бяла Слатина е финансиран по Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020” на стойност малко над 50 млн. лева Това бяха предоставените от ВиК Враца данни. Крайният период за осъществяване на целия план е 2023 година
„ Преди една година организирахме дълга и тежка среща с доста от Вас. На нея ми поставихте три съществени казуса – положението на улиците и водопроводната мрежа, остарелият автопарк на градския превоз и неналичието на задоволително работни места “, обърна се Калин Каменов към присъстващите. „ На тази среща взехме общото решение, че не е рационално да се дават пари за асфалтиране на улици, които единствено след година и половина ще бъдат изцяло разкопани още веднъж. Най-важното е че планът, който ще ви обезпечи чиста вода, към този момент има обезпечено финансиране и напълно скоро ще стартират действителните действия по него “, добави той. По отношение на останалите съществени проблеми в града към този момент са доставени първите от общо 14 нови рейса, а във втора фаза има обезпечени близо 23 млн. лева по Оперативна програма „ Околна среда “ 2014 – 2020 за закупуване на 9 нови тролейбуса и 13 нови елекстробуса. Във Враца се построяват и два нови завода, които ще обезпечат близо 3000 нови работни места, а към този момент са водени договаряния и с други вложители.
Председателят на групата на ГЕРБ в Общински съвет Враца и претендент за общински консултант доктор Иво Ралчовски показа изпълнените в квартала планове през последните 4 години – построеният пенсионерски клуб, помощта за доизграждане на паракалиса в квартала, беседки и чешми по програмата Малки цивилен начинания.
„ Сред нас няма човек, който да не желае Бистрец да бъде организиран. Вярвам, че усещате нашето предпочитание да разриваме квартала “, съобщи Калин Каменов. Той и претендентите за общински съветници показаха и някои от идните планове за облагородяване на центъра на квартала – изчистване и зарибяване на езерото и създаване на детски ъгъл.
На срещата участваха още претендентите за общински съветници от ГЕРБ доктор Наташка Велчовска, Александър Владимиров, Сашка Александрова, Нели Стоянова, Владимир Христов, Хенриета Георгиева, Нина Дакева, Цветелина Николаева, Таня Георгиева, Христина Младенова, Гроздан Темнишки и Николай Николов.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР