През 2019 г. медиите в интернет неколкократно гръмваха със съобщения

...
През 2019 г. медиите в интернет неколкократно гръмваха със съобщения
Коментари Харесай

Русия забранява смартфоните без руски софтуер

През 2019 година медиите в интернет неколкократно гръмваха със известия за прекъсване и управление на достъпа до интернет в Русия.

По-рано този месец даже бе прокаран закон, който разрешава на държавното управление да стопира, цензурира и общо взето да владее интернет пространството както откри за добре.

Тази седмица бе прокаран още един закон, който ще влезе в резултат от юли следващата година и не разрешава продажбата на електронни устройства без авансово конфигурирани съветски приложения.
 Смартфоните, произвеждане им, химикалите и вредата върху планетата
Какво коства на планетата изработката на един смарт телефон

И какви химични детайли съдържат мобилните джаджи

В тази група попадат смарт телефоните, тв приемниците и компютрите, само че не е ясно тъкмо за какви приложения става въпрос.

Важно е да отбележим, че новият закон не изисква производителите на техника да отстранен общоприетите приложения в джаджите си, а просто да прибавят и съветските им други възможности.

Поддръжниците на новия закон настояват, че новите правила ще са от изгода на по-възрастните консуматори в страната и също по този начин ще съставляват опция за младите, които не знаят, че има съветски еквиваленти на някои от известните на запад приложения.

Както можем да се досетим, западният свят посрещна новината с мнението, че новият закон е неприкрит инструмент за надзор и следене на потребителите на електронни устройства в русия.

Всеобщото мнение е, че доста международни марки ще предпочетат да се изтеглят от пазара пред това да бъдат задължени да продават продуктите си под новите правила.
 Call of Duty: Modern Warfare, PlayStation, Русия и за какво не разрешиха играта в страната
Русия против Call of Duty: Modern Warfare

Какво не им харесва на руснаците

От Apple също по този начин разясниха пред Kommersant, че сходно условие е в прорез с политиките за сигурност на компанията и няма по какъв начин то да бъде имплементирано в продуктите й.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР