През 2018 г. в Саудитска Арабия ще има над 5000

...
През 2018 г. в Саудитска Арабия ще има над 5000
Коментари Харесай

Саудитска Арабия влага 64 млрд. долара в развлекателната индустрия

През 2018 година в Саудитска Арабия ще има над 5000 развлекателни събития - два пъти повече от 2017 година и повече от по всяко време в историята на кралството. Те към този момент започнаха с джаз концерт навън, а измежду тях са театър на Cirque Du Soleil и концерт на американската група Maroon 5.

И това е единствено началото - в идващите 10 години особено създаденотно Управление за развлеченията ще вложи 64 милиарда $ в тази промишленост, заяви " Ройтерс ". Със средствата ще се построи инфраструктура за сходни събития, измежду които и първата саудитска опера в Джеда, която ще отвори порти през 2022 година, както и ще се провеждат концерти, спектакли, мюзикъли, съобщи ръководителят на ръководството Ахмад бин Акин Ал Хатиб. По думите му в края на идващото десетилетие секторът може да сътвори съвсем четвърт милион нови работни места.

Идеята е саудитците да се усещат по-доволни от живота, както и да стартират да харчат вкъщи за забавление и свободно време. Смята се, че през предходната година поданиците са похарчили към 20 милиарда $ за занимания зад граница и управляващите желаят да задържат най-малко четвърт от тези средства в кралството. Това е част от амбициозната стратегия Vision 2030 на престолонаследника принц Мохамед бин Салман за стопански и публични промени, които да понижат съвсем цялостната взаимозависимост на страната от петролната промишленост. В програмата е записано, че към края на планувания интервал разноските на семействата за забавление и просвета би трябвало да се покачат от 2.9% на 6%.

През 2018 година жителите на 56 града ще могат да посетят музикални спектакли, фамилни развлекателни стратегии, осъществявания на stand up комици и други Следващия месец ще отвори порти първото кино след повече от 35 години възбрана за сходно развлечение, а локални и световни вериги възнамеряват да усилят броя до над 300 кина през 2030 година

" Течението стартира да обръща посоката си ", разяснява Хатиб във връзка потока от по-либерални саудитци, които през уикенда пътуват до Бахрейн. " И ви давам обещание, че при нас ще стартират да идват хора от Дубай, Кувейт и Бахрейн ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР