През 2018 г. сме заложили 100 хил. лв. за почистване

...
През 2018 г. сме заложили 100 хил. лв. за почистване
Коментари Харесай

Фандъкова: През 2018 г. сме заложили 100 хил. лв. за почистване на преливници

През 2018 година сме заложили 100 хиляди лева за разчистване на преливници. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на язовир " Мърчаево ", съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

Според нея най-важни са ограниченията по предварителна защита. „ Превенцията за нас във връзка с язовирите е годишното почистване на 500-метровите сектори след преливника. Това се прави всяка година. Тази година сме заложили бюджет към 100 хиляди лева за това. Много значима наша задача е почистването на речните корита и деретета. Тук в регион „ Витоша “ има доста дерета “, сподели кметът на София. Тя регистрира, че през миналата година са почистени 117 км речни корита, в това число 5 км от река Искър в регион „ Кремиковци “.

„ Това беше за първи път от доста години. За 2018 година сме заложили към 2 млн. и 700 хиляди лева, от които 1, 5 млн. от общинския бюджет за почистването на към 85 км. речни корита “, съобщи Фандъкова.

Във връзка с формираното свлачище на пътя Княжево-Владая, Фандъкова сподели, че има проваляне на подпорната стена в този сектор. " Това е обект, който се поддържа от АПИ. Разговарях с шефа инж. Атанасов и той ме увери, че подхваща всички вероятни дейности за обезопасяване, а по-късно за възобновяване на сектора ", сподели Фанъдкова. Тя разясни, че е била на място и е видяла, че той е обезопасен. Според нея допустимо най-бързо би трябвало да се възвърне, тъй като сега той е ограничен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР